Dačić: Činimo sve da pomognemo Ivanoviću

Dačić je rekao novinarima u Vranju i da je u stalnom kontaktu sa Ivanovićevom porodicom i da je Ivanović stavljen u ćeliju sa Albancem.

"Stalno se izbegava rešavanja ovog pitanja - mi ne tražimo kao vlada da se bilo ko oslobodi odgovornosti - mi jednostavno tražimo da se ti ljudi (Ivanović i ostali Srbi) puste da se brane sa slobode"
, rekao je on.

Dačić je podsetio i da je Vlada Srbije dala garancije da će oni biti dostupni istražnim organima, dodavši da do izbora u Srbiji (zakazanih za 16. mart) neće biti nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

"Mi ćemo u našim kontaktima s predstavnicom EU Ketrin Ešton, što već radim osvakoga dana, da insistiramo da se oni puste da se brane sa slobode"
, rekao je on.

Dačić je dodao i da je to što je Ivanović u prištinskom zatvoru "nedopustivo i ne doprinosi miru i stabilnosti, naročito poltičkoj stabilnosti na KIM".

On je, u tom kontekstu, ukazao da se to odnosi i na realizaciju Brisleskog sporzuma "koja podrazumeva i formiranje Zajednice srpskih opština gde je jedan od ključnih faktora lista koju predvodi Ivanović".

Ivanović, koji je počeo štrajk glađu zbog treći put odbijenog zahteva da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici, istakao je u pismu da se u prištinskom zatvoru ne oseća bezbedno i da se protiv njega vodi politički i potpuno besmisleni postupak.

B92

Pogledajte još