NARODNI LEK: Snizite holesterol i trigliceride domaćim sokom

Na sajtu zdravljebezdoktora.com našli smo za vas lek koji je jednostavan za pravlčjenje, prijatnog je ukusa, lako ga je konzumirati, a, takođe, vrlo je efikasan kod povišenog holesterola i triglicerida. Ovaj lek, čija je baza celer, pomoći će vam još i kod čišćenja krvi, širenja krvnih sudova, redukciji stresa ,regulisanju krvnog pritiska, te posebno kod jačanja imunog sistema. To nije sve! Napitak će zbog svog sastava imati pozitivno dejstvo u prevenciji i topljenju kamenčića u bubrezima.

Za lek vam je potrebno : 6 kompletnih limuna (sa korom), 4 celera (bez korena), 1 litar čiste prokuvane vode.

Ukoliko možete pronađite neprskane limune. Kako je to težak zadatak, ukoliko niste sigurni da li su prskani, potopite ih prvo u rastvor za skidanje nečistoća i hemikalija čiji recept možete pronaći ovde. Dok limun odstoji u rastvoru, operite celere i odstranite koren da vam ostanu samo stabljike i listovi. Sve zajedno (limun i celer) isecite na komadiće, ubacite u blender i dobro sameljite u kašastu masu. Možete koristiti i mašinu za meso za tu svrhu.

Sve dodajte u posudu u koju ćete nasuti i 1 litar prethodno prokuvane i ohlađene vode. Smesu izmešajte dobro i ostavite da odstoji 24 sata na sobnoj temparaturi da se sokovi izmešaju i sjedine. Nakon stajanja, smesu ponovo dobro izmešajte i procedite sitnom cediljkom ili gazom tako da ostane samo tečnost. Dobijeni sok sipšajte u staklenu flašu i držite u frižideru da se ne bi pokvario.

Konzumirajte po jednu malu rakijsku čašicu svaki dan pre svakog obroka bez preskakanja (najmanje tri puta dnevno). Kada potrošite celu dozu napravite novu.

Praksa je pokazala da je potrebno 8-10 nedelja svakodnevnog konzumiranja ovog soka kako bi dobili odgovarajuće rezultate smanjenja masnoća u krvi te opšteg osećaja poboljšanja celokupnog zdravstvenog stanja organizma.

Foto: bring-joy.com

Pogledajte još