Demokrate danas o rezultatima izbora

Foto: Nenad Stojanovic / Beta

Zajedničku sednicu sa Predsedništvom stranke u petak je zatražio Politički savet DS, kako bi se razgovaralo o neophodnoj reformi stranke.

Predsednik Političkog saveta Dragoljub Mićunović rekao je u petak Tanjugu da je neophodno da stranka napravi jasan program kako će delovati i najavio da će se kadrovska pitanja, rešavati na predstojećoj skupštini stranke.

Nedelju dana, nakon sednice Predsedništva, tačnije, 30. marta, demokrate očekuje i sednica Glavnog odbora

Portparolka DS Aleksandra Jerkov objasnila je ranije da će na toj sednici, u skladu sa Statutom stranke, biti doneta odluka o održavanju Izborne skupštine.

Jerkov je rekla i da će se na stranačkim organima raspravljati o poziciji lidera Dragana Đilasa, ali i svih ostalih u rukovodstvu stranke, a na pitanje da li Đilas treba da podnese ostavku zbog loših rezultata odgovorila da treba razgovarati o svačijoj odgovornosti.

"Međutim, kada se pogleda rezultat u Beogradu, gde je Đilas imao najveću odgovornost, jer je bio gradonačelnik, on je znatno i dva puta bolji od republičkog"
, istakla je Jerkov.

Inače, DS je na parlamentarnim izborima 16. marta osvojila 19 mandata, odnosno 6,04 odsto podrške građana, što je više od 15 odsto manje glasova nego na izborima 2012. godine.

Nešto bolji rezultat DS je ostvarila na izborima za beogradski parlament u kome će ubuduće imati 22 odbornika, na osnovu 15,7 odsto osvojenih glasova.


Blic

Pogledajte još