Dragan Marković Markoni: Bruka kakvu BIA nije videla

"Markoni je podneo ostavku, dolazi na posao, ali je sada neraspoređen. Očekujemo da će do kraja nedelje njegov slučaj biti rešen. Čim protiv njega bude podneta krivična prijava, dobiti otkaz u BIA" kaže izvor Blica iz ove Agencije.

On tvrdi da je “slučaj Markoni” bruka kakvu BIA dosad nije doživela.

"Veze Markovića sa Dragoljubom Peuračom, direktorom Inspektorata za rad uhapšenim zbog primanja mita, sumnje da je i drugi čovek BIA uzimao mito, padanje na poligrafu i mogućnost da je odavao službene tajne je sramota kakva Službi nije potrebna. Zato će Markovićev slučaj pod hitno biti rešen" kažu u BIA.

Peurača odbio poligraf

Dragoljub Peurača saslušan je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da je uzeo mito od vlasnika firme „Sekuritas".
"Ponuđeno mu je poligrafsko testiranje, ali je to odbio, verovatno u strahu da će se njegovi odgovori razlikovati od onih koje je u policiji dao Dragan Marković Markoni".
Peuračine izjave ne poklapaju se sa izjavom oštećenog u ovom slučaju, kao ni sa video-snimcima iz „Hajata“.

Marković je na informativni razgovor u Upravu kriminalističke policije pozvan prošlog petka, zbog sumnjivih susreta sa Peuračom neposredno pre nego što je on u hotelu “Hajat” uzeo mito od vlasnika dve privatne firme. Marković je pao na poligrafskom ispitivanju, a potom je doveden i u vezu s odavanjem službene tajne u slučaju istrage o privatizaciji firme „Progres” iz Velike Plane.

U međuvremenu, Peurače su se odrekli i njegovi politički zaštitnici - PUPS.

Blic

Pogledajte još