Dečiji hor "Kolibri" otvara Supernatural festival

Zvuk pesama koje su obeležile detinjstvo generacija dece zaoriće se Supernatural parkom na Adi Huji u nedelju 27. aprila na otvaranju festivala sa početkom u 12:00. Ovo je premijerno predstavljanje hora "Kolibri" na Supernatural festivalu, a ulaz će od 12 do 14h za sve posetioce biti slobodan.

Hor "Kolibri" je prošle godine obeležio 50 godina postojanja novim CD-om hora "Kolibri planeta", u izdanju PGP-RTS-a. Disk povezuje tradicionalne dečije teme posvećene odrastanju, učenju, roditeljima, prirodi i ljubavi, sa modernim temama koje su posvećene ekologiji i reciklaži, savremenim bajkama o zmajevima, ratu i miru. Na ovom ambicioznom projektu radili su mnogi poznati muzičari koji su se kompozicijama, tekstovima i kvalitetom naslonili na tradiciju hora Kolibri, ali i uneli moderne elemente koji su prepoznatljivi deci 21. veka.

Neki od muzičara koji su učestvovali u realizaciji diska su: Frajle, Neša Galija, Rambo, Lena Kovačević, Bajaga, Bora Čorba, Marčelo, Bane Lalić, Milan Đurđević, članovi Big benda RTS-a i Simfonijskog orkestra RTS-a i mnogi drugi.

Hor "Kolibri" je tokom 50 godina postojanja održao više od stotinu koncerata u zemlji i inostranstvu, učestvovao u audio dramama, u televizijskim emisijama i serjama, kao i na filmu. Za sobom ima sedam audio kaseta, 19 singlova i 42 long-plej gramafonske ploče.

Umetnički dometi i estetsko zadovoljstvo doneli su ovom horu niz nagrada od kojih se ističu Povelja Radio Beograda za doprinos razvoju dečije i omladinske muzike, Zlatni Beočug KPZ-a Beograda za ostvarenje u oblasti nauke i umetnosti, Povelja, "Udruženja kompozitora" za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva, Zahvalnicu UNICEF-a.

Neke od najpoznatijih pesama "Kolibrija" su - "Zakleo sa bumbar", 'Pozdravite moga tatu", "Vuče, vuče bubo lenja", "Drugarstvo", "Lako je prutu", "Slon lepotan". Sa horom su pevali i snimali ploče Dragan Laković, Minja Subota, Sedmorica mladih..

Festivalaska ulaznica je ove godine ambalaža Supernatural čaja koju će po ceni od 200 dinara posetioci moći da kupe u beogadskim Maxi i Tempo objektima. Sva prikupljena amabalaža Supernatural čaja biće reciklirana.

Supernatural festival se, kao i svake godine, održava preko dana. Dečiji program počinje u 12 sati ujutru, a za ostale od 14 sati. Ulaz za decu je besplatan, a oni koji ne budu reciklirali ambalažu Supernatural čaja mogu da kupe karte na dan održavanja festivala, ispred ulaza po ceni od 400 dinara.

Svi koji kupe Supernatural čaj i praznu ambalažu ponesu na festival ne samo da će ući na festival već će pomoći finansiranje programa „Earth keepres“ za primenjeno ekološko obrazovanje mladih, koje ima za cilj da studentima pruži praktična znanja iz oblasti očuvanja i upravljanja životnom sredinom.

Evropska asocijacija za informisanje o lokalnom razvoju i zaštitu životne sredine za Evropsku Uniju (AIDEL) izabrala je projekat “Supernatural park - od deponije do parka” kao jedan od 25 najuspešnijih projekata u Evropi, zajedno sa inicijativama iz Francuske, Španije, Italije, Velike Britanije i ostalih zemalja Evrope.

Pogledajte još