Tajne orgazma: Šta je zaista “G tačka” i da li je toliko bitna?

Nazvana po njenom pronalazaču, nemačkom ginekologu, Ernstu Grafenbergu, često se romantično naziva i “tačkom Boginje”. Ernst se 1940 bavio izučavanjem prirode ženskog orgazma, te je otkrio da unutar vagine postoji malo područje okruženo erektivnim tkivom, sličnim kao kod penisa!

Kada se žena seksualno uzbudi, to tkivo nabuja. Tako da se u vaginalnom kanalu pojavljuje nešto nalik “erotskom dugmetu” koje pravilnom stimulacijom može dovesti do vaginalnog orgazma. Grafenberg je čak naveo da je to i primarna erotska zona, mnogo važnija od klitorisa, ali da ne može biti pravilno stimulisana ako praktikujete misionarsku pozu, dok su sve ostale poze daleko bolje za njenu stimulaciju?!

Sam Grafenberg je “G tačku” nazivao erotskom zonom, što je u suštini i njen najbolji opis, jer današnja tumačenja mogu da dovedu do raznih nesporazuma što se tiče doživljavanja orgazma.

Neke žene naivno i optimsitički veruju da se samo pritiskom na tu tačku može doživeti neverovatan orgazam, bolji od svih drugih i to kad god požele! Pogrešno!

Istina je da taj deo postaje osetljiviji, tek kada su žlezde unutar vagine nabubrele, pa tako i ovaj deo sam po sebi, što se ne dešava često. Čak su se i neki naučnici dvoumili da li uopšte da priznaju postojanje “G tačke”!

Ali, erotski deo postoji, “G tačka” postoji, samo nije svemoguća i ne funkcioniše na principu: “Pritisni me zarad orgazma”!

Neverovatna je još jedna ludost koja dolazi iz sveta, a to je da neke žene idu tako daleko i ubrizgavaju kolagen u taj predeo, da bi povećale volumen “G tačke”, a sve u nadi da će na takav način poboljšati svoj seksualni život. Sve to više zvuči kao urbani mit, nego kao istina, ali u današnje vreme je sve moguće. Satimo se da je nekada himenoplastika zvučala apsurdno, a danas je vrlo popularna, zar ne?

Izvor: heretical

Foto: Yayimages

Pogledajte još