Roditelji devojčice koju je napao vuk tužiće Zoo-vrt

Foto: nialat/yayimages.com

Roditelji devojčice žive u Austriji i u Beograd su doputovali zbog odmora, a, kako saznaje 24 sata, vlasnici su psa, pa je dete naviknuto na prisustvo životinja.

“Za sve ovo je odgovoran Zoološki vrt i za to će odgovarati pred sudom”, rekao je juče otac dvogodišnje K. V., koju je preksinoć povredio vuk u Beo zoo-vrtu.

"Strašno je ovo što se desilo, užasno se osećamo! Molim vas da nas razumete, svi smo u šoku
"
- kroz suze je vidno potresena rekla devojčicina baka.

Juče je u policiji saslušan i direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović, kao i volonterka koja je bila s vukom u trenutku incidenta, zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti.

"Prostor je ograđen žicom od posetilaca, tu se volonterka igrala s vukom, bacala mu je lopticu i odjednom negde s leđa dotrčala je ta devojčica. Vuk Maks je naravno reagovao i uhvatio je za jaknu. Roditelji su reagovali, nastala je dreka", rekao je Bojović tokom ispitivanja, što je potvrdila i volonterka.

U policiji su naveli da su roditelji devojčice dali isti iskaz, da se devojčica otrgla iz njihovih ruku i potrčala ka vuku.

"Žao mi je zbog svega što se desilo i što je dete pretrpelo stres, ali tvrdim da vuk nije imao nameru da napadne dete, već se samo igrao. Razumljivo je da su se roditelji uplašili, kao i dete, ali mi nikada ne izvodimo jedinke koje su opasne. Maks se u trenutku kada je devojčica dotrčala igrao sa svojom lopticom i sve vreme je bio na kratkom povocu" - priča potresena Olgica M., koja u Vrtu volontira poslednje četiri godine i koja je othranila vuka.

“Za 20 godina, koliko postoji ‘bebi zoo-vrt’ i koliko šetamo male jedinke, nije se desio sličan incident. Ovaj vuk nikada nije video drugog vuka, jer je odmah po rođenju predat zaposlenima i hranjen je ručno. U tom svetu on je još uvek beba, nije čak ni polno sazreo”, kaže Bojović.

Zoran Radojčić, direktor Dečje klinike, potvrdio je za “24 sata“ da je zbog površinske oderotine u slabinskom delu dete zadržano u bolnici, da joj je stanje stabilno i da ne prima nikakvu terapiju.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.