Budite Šerlok Holms: Koji su znaci da vas laže?

Svako od nas se u životu suočio sa osobom koja laže. Naravno, nekada su laži male i gotovo beznačajne, ali šta ako se radi o lažima u vezi, a koje su uvertira u otkrivanje prevare?

Ako vam se u poslednje vreme javlja onaj čudan osećaj u stomaku, koji vam govori da nešto nije u redu, verujte, „stomak“ zna! Nešto nije u redu i treba da otkrijete o čemu se radi!

Kada na sasvim obična pitanja, tipa: „Kako je bilo na poslu?“ dobijate odgovor propraćen treptanjem, znajte da nešto krije i da nema problem sa suvim očima! Ova mikroekspresija se javlja kada osoba izgovara laž, ali i kada pokušava da sakrije nešto. Svakako je zabrinjavajuće ako na pominjanje komšinice sa drugog sprata ili koleginice sa posla, faksa, ovo treptanje zaliči na slanje signala sa broda koji tone!

Takođe se dešava da se oko dodiruje prstom ili šakom, jer time lažov „sprečava laž da bude očigledna“.

Ako dodiruje nos, češka se po glavi, stavlja ruku na usta dok govori, ovo su sve znaci da nešto krije. Pošto se kod laganja luči adrenalin, koji napuni kapilare u nosu, te nos počne da nezaustavljivo svrbi! Usta se pokrivaju, jer je „lžov“ svestan svog postupka, pa krije otvor odakle laži izlaze, a češkanje je češkanje jer ne zna šta bi sa rukama, glavom..

Ako skreće pogled dok razgovarate, uveče kada leže u krevet sa vama, dok jedete... Znajte da nešto opasno krije!

Naravno, postoje i lažovi koji su se istrenirali i gledaju vas pravo u oči, ali drugi, mali, pokreti će i takvog eksperta odati: Nervozni prsti na ruci, nervozna noga ispod stola...

Budite Šerlok Holms, ali ne preterujte, ako nešto sumnjate, bolje je da pitate za svaki slučaj!

Foto: Yayimages

Pogledajte još