Holivudske ucene: Nećete verovati kako ucenjuju glumice da bi dobile ulogu

Helen Miren

Majkli Viner 1964. mi je rekao da prošetam i okrenem se pred njim da me bolje pogleda, kao da sam manekenka na pisti. Bila sam užasnuta i besna kao ris, kaže Helen Miren. Reditelj je njenu priču porekao i dodao da je njen veliki obožavalac i divi joj se, ali ipak je nije terao da paradira pred njim.

Šarliz Teron

Imala sam 19 godina i tek sam počinjala u svetu šoubiznisa kad me jedan reditelj pozvao na audiciju. Čudno je bilo to što je audicija bila u subotu uveče kod njega kući. Čim sam došla do kuće shvatila sam o čemu je reč i rekla mu da se nameračio na pogrešnu devojku, kaže Šarliz.

(old_image)
Foto: AP

Gvinet Paltrou

Jedna od mojih prvih audicija završila se krajnje neprijatno. Bili smo gotovi i reditelj me pozvao da 'audiciju' nastavimo u njegovoj spavaćoj sobi. Sablaznila sam se i otišla, ali shvatam kako devojke koje nemaju veze u svetu filma kao što ja imam mogu pomisliti da moraju da spavaju s nekim ljigavcem ili inače neće uspeti, kaže Gvinet.

Suzan Sarandon

Umesto da proceni moje glumačke veštine, jedan me je reditelj gurnuo u svoju radnu sobu, zatvorio vrata i bacio me na radni sto. Počeo je da slini po meni i hteo je seks. To je bilo zaista gnusno i nije završilo zadovoljavajuće ni za mene, a ni za njega, kaže Suzan.

Kori Feldman

Kad sam imao 14 godina bio sam okružen pedofilima. Dirali su me, napastovali, svašta mi radili i tražili od mene da se ponižavam na sve moguće načine. Tek kad sam odrastao shvatio sam šta se događalo jer sam sve gledao iz perspektive odraslog čoveka, rekao je Kori.

Merilin Monro

Da je Merilin Monro spavala s kim god je trebalo kako bi uspela u šoubiznisu, najpoznatiji je holivudski trač. Čak je i sama Merilinka pričala da je Tinseltaun, sleng za Holivud, zapravo jedan veliki bordel. Poznata je priča u kojoj je platinastu divu reditelj Haurd Hoks odbio dok je htela seks s njim rekavši joj da mu nije ništa posebno.

(old_image)

Foto: AP/Julien's Auctions

Džudi Garland

Louis B. Majer , tadašnji glavni čovek MGM-a, napastovao je Džudi Garland. Dok je mislio da to niko ne vidi, dirao joj je grudi i govorio da diše punim plućima i peva 'iz srca'. Nakon što je četiri godine trpela njegovo pipkanje, Džudi mu se suprotstavila i rekla mu da joj jednostavno pokaže odakle da peva bez da je pipka, napisao je u glumičinoj biografiji Žerald Klark.

Megan Foks

Neprijatne susrete s vodećim ljudima Holivuda imala sam kad sam se već proslavila. Situacija u kojoj upoznajete nekog starijeg, uspešnog muškarca, zvezdu i radujete se susretu, a na kraju se sve svede na to da vas on maltretira i tretira kao komad mesa jer misli da to može i shvatite koliko je jadan, kaže Megan.

pressonline

Pogledajte još