Privedeno petoro nakon tuče ispred prostorija AMSS

Kako je rekla portparolka AMSS Zorica Bilibajkić, do sukoba je došlo oko 18 sati kada policija nije dozvolila okupljenim radnicima da uđu u zgradu u Ruzveltovoj ulici, gde se nalaze prostorije Saveza.

Posle međusobnog koškanja policije i zaposlenih, petorica radnika su privedeni u stanicu policije Palilula i sa njima je pravni zastupnik, rekla je Bilibajkić.

Privedeni su generalni sekretar AMSS Stanko Trivić, koji je izabran na dve legalne vanredne sednice Skupštine Saveza 9. i 24. aprila, predsednik Nadzornog odbora Saveza Dejan Trajčevski, član Upravnog odbora AMSS Vladislav Ivanović i njihove kolege Milan Biljić iz poslovne jedinice Užice i Ilija Milosević iz poslovne jedinice Nova Varoš.

Bilibajkić je rekla da je sve počelo pet minuta pre isteka radnog vremena, kada je iz Agencije za privredne registre (APR) stigla vest da je ponovo u registar ovlascenih lica AMSS upisan Goran Kolašinac kao direktor najvećeg privrednog društva u sistemu Saveza.

Oduševljeni radnici, njih oko 700, od kojih je veliki broj bio iz unutrašnjosti, krenuli su do Ruzveltove ulice koja je bila pod jakim obezbeđenjem, što privatnim Aleksandra Nikacevića, što policijskih snaga, koje i pored rešenja iz APR nisu dozvolile radnicima AMSS da uđu u svoje objekte.

Nakon toga većina nezadovoljnih radnika AMS S otišli su u park kod Vukovog spomenika, a rasplet tog događaja zbog zakonske procedure može se očekivati posle 1. maja, objasnila je Bilibajkić.

Portparolka beogradske Hitne pomoći doktorka Nada Macura rekla je ranije danas da je oko 18 sati povređen policajac u civilu u tuči ispred prostorija AMSS u Ruzveltovoj ulici, nakon čega je prebačen u Urgentni centar. Macura je navela da je u Urgentni centar prevezena i jedna mlađa žena zbog "stresogene reakcije".

"Policajac u civilu, star između 25 i 30 godina, prebačen je sa povredama glave, otokom ispod oka i povredama nosa na Odelenje neurotraumatologije Urgentnog centra" objasnila je Macura.

Deo zaposlenih u AMSS već dve nedelje protestuje ispred tog preduzeća tražeći smenu sekretara Saveza Aleksandra Nikačevića kojeg optužuju da je tu kuću doveo na ivicu propasti "posle 92 godine tradicije, ugleda i uspešnog poslovanja".

Nikačević, s druge strane, odbacuje optužbe i naziva ih hajkom.

Pogledajte još