Laibach 23. maja u Domu omladine

Laibach u Beograd dolazi sa potpuno novim audio-vizuelnim programom da predstavi album koji po mnogočemu označava novo poglavlje u njihovoj istoriji - "Spectre" doslovno zvuči kao politički manifest u poetskoj formi.

Ulaznice su od sutra u prodaji i koštaju za parter 1.200, a balkon 1.500 dinara preko mreže Eventim.

"Spectre" je velik, važan i moglo bi se reći opasan korak napred za grupu koja se politički nikad nije jasno opredelila, ali je konstantno analizirala politiku kroz svoja dela, jer sa novim tekstovima i pesmama Laibach jasno zauzima stranu i svesno napušta udobnost nekadašnje političke slobode i neutralnosti.

Otvarajuća tema sa klasičnim militantnim i simfonijskim štihom Laibacha "The Whistleblowers" zvuči kao nastavak "Colonel Bogey March" i aludira na heroizam novih, digitalnih Prometeja slobode Bredlija Maninga, Edvarda Snoudona i Džulijena Asanža.

U "No History" Laibach traže beskompromisnu akciju, zahtevaju hrabrost i odvažnost heroja "koji će biti vera nove političke sudbine", a "We Are Millions And Millions Are One" je jedna od retkih Laibachovih ljubavnih pjesama i bavi se ljubavlju u današnja nemoguća vremena, koja su opasno bliska anti-utopijskom romanu "Mi" Jevgenija Zamjatina.

"Spectre" zatvara elegantna "Koran", pesma koja pokazuje da je moguć bolji i pošteniji život na ovom svetu ili onom posle, i odnosi se na seriju revolucija i pobuna koje se dešavaju u arapskom svetu proteklih godina.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.