TROVANJE: Trinaestoro dece se otrovalo sokom u školi u Borči?

Hitna pomoć je dobijala pozive sa različitih strana, rekla je dr Nada Macura i navela da se za sada ne zna da li je u pitanju trovanje hranom.

Kako je za B92 rekla pomoćnik direktora škole Vesna Ignjatović, nisu sva deca jela u školi, ali je njih desetoro iz jednog odeljenja petog razreda, dva iz susdenog, a jedno je dete iz sedmog razreda.

"Nije nam još jasno šta se desilo. Neka deca imaju temperaturu, a neka ne. Neki od njih jesu jeli u školi, ali, prema onome što znamo, nisu sva i znamo da je jedna devojčica ponela sendvič od kuće. Čekamo sanitarnu inspekciju i nove informacije sa Instituta za majku i dete", rekla je Ignjatovićeva.

Kako je navela, njih 12 je smešteno u Institut za majku i dete na Novom Beogradu, a jedno dete je u Bolnici "Dr Olga Popović Dedijer".

Roditelji tvrde da su sva deca pila isti voćni sok, rekao je direktor Instituta za majku i dete prof. dr Radovan Bogdanović.

"Većina dece se žalila na grčeve ili bolove u stomaku", rekao je dr Bogdanović i dodao da nijedno dete nije za bolničko lečenje.

Izvor: B92, Kurir

Pogledajte još