PREUZMITE ODGOVORNOST: Top sedam saveta da stvorite život kakav želite

1.Prevaziđite napetost i nemir
Surova stvarnost tera nas da konstantno budemo pod tenzijom. Da biste mogli da se približite idiličnost budućnosti, najpre morate da naučite da se opustite u sadašnjosti. Prihvatite stvari takvima kakve jesu i potrudite se da ih ne doživite kao da su večne. Jer nisu večne. Kd opustite telo i um, lakše ćete moći da maštate, a samim tim i da kreirate viziju lepše budućnosti.

2. Oslobodite se prošlosti
Vraćanje na stare staze, otvaranje starih rana, povratak u stare životne situacije neće vam doneti ništa dobro. Jedina „korist“ od takvog načina življenja je propuštanje sadašnjeg trenutka i poplava loših emocija. Šta je bilo – bilo je. Ostavite prošlost tamo gde joj je i mesto, i okrenite se sadašnjosti.

3. Obratite pažnju na nove prilike
Svaki dan pruža vam novu šansu da živite lepše, bolje i kvalitetnije. Dobro otvorite oči i prepoznajte prilike koje prolaze pored vas. I, naravno, ne dopustite da prođu – iskoristite ih!

4. Napravite velike promene
Psiholozi kažu da je mali broj ljudi spreman da izađe iz „zone komfora“ i da napravi velike životne rezove. Ako radite sve što ste do sada radili, imaćete samo ono što ste do sada i imali. Dakle, odvažite se i „presecite“, to je isceljujuće iskustvo koje pruža niz mogućnosti za lepšu sadašnjost i još bolju budućnost. Vi sami najbolje znate šta vas „koči“ u životu.

5. Suočite se sa neuspesima
Ne, ne morate da napišete na čelu „ja sam autsajder“, biće dovoljno da priznate sebi da ste u prošlosti grešili i da u isto vreme obećate sebi da vam se takvo ponašanje neće ponoviti. Svako od nas ima slabe tačke, loš životni period, pogrešne procene. Ali, kad se suočite sa njima, trenirate mozak da obrati posebnu pažnju na njih čim i da zaustavi vašu reakciju na vreme. Učite na svojim greškama i ne ponavljajte ih!

6. Probudite svoju genijalnost
Kao što imate slabe tačke, tako imate i one „nabildovane“. U nečemu ste bolji od drugih. Vi najbolje znate u čemu – radite na tome!

7. Pokažite ko ste
Sada je vreme da preispitate sve ono što ste oduvek mislili da je moguće. Ciljeve koje ste zacrtali možete da ostvarite korak po korak i da se iz dana u dan osećate bolje. Održavajte viziju života kakvim želite da živite i ne odstupajte od te vizije ni po koju cenu!

Pogledajte još