Suspendovani lekari koji su optuženi da nisu pomogli dečaku kog su udarila kola

- Apsolutno su neistinite tvrdnje iznete u medijima da su lekari uskratili pomoć povređenom detetu. Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja „Novi Beograd“. Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće – kaže dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ „Novi Beograd“.

On dodaje da će lekari pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću dati izjave o navedenom slučaju, a dok se ceo slučaj ne ispita oni će biti pod suspenzijom.

Direktor je doneo odluku da do daljeg suspenduje dvoje lekara koji su juče bili u smeni. Suspenzija će biti na snazi sve dok se ne utvrde svi relevantni detalji ovog nemilog događaja.

On apeluje na medije “da profesionalno pristupe izveštavanju, posebno kod ovako osetljivih tema i uzdrže se od senzacionalističkog pristupa i teških kleveta kojima se lekari optužuju za nesavestan rad i kršenje Hipokratove zakletve, bez prethodne provere svih činjenica.”

Izvor: Blic

Pogledajte još