ZDRAV I UKUSAN: Čudotvoran napitak za brzo mršavljenje

Nakon više od dvadesetogodišnjeg rada i usavršavanja dijeta i metoda detoksikacije, nutricionistkinja En Luis Džajtlman ponovno je obradovala sve pobornike zdravog života.

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnuće vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina te samim tim poboljšati rad celokupnog organizma, piše Haber.ba. Naime, jetra je najveći unutrašnji organ koji pročišćava krv, podupire probavni sistem, reguliše šećere u krvi i na kraju pomaže skladišćenju masnoća, te proizvodnju proteina.

Svaka čaša vina, kafe ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smeštenom na desnoj strani trbušne duplje težak udarac, iako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Stoga nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret savremenog života, već posegnite za čudotvornim napitkom i pomozite joj pri čišćenju od toksina.

Ovaj prehrambeni plan, koji je osmislila Džajtlman, dobar je zato što je primenljiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti – od posla preko brige o deci i kupovine. Pre samog detoksa potrebno je sprovesti sedmodnevni režim ishrane koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji sledi. Osmi dan je rezervisan za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka, čiji recept možete pročitati ispod. Nakon ispiranja nečistoća sledi trodnevno prilagođavanje i vraćanje u “normalu” prilikom čega su od velike pomoći probiotici – fermentirane namirnice koje podržavaju bakterije koje su potrebne vašem organizmu ne bi li uspešno sintetizovao vitamine i zadržao delotvorni imuni sistem.

Sastojci za čudotvorni napitak: 2 litre soka od brusnice, 1/2 kašike mllevenog cimeta, 1/4 kašike usitnjenog đumbira, 1/4 kašike muškatnog oraščića, 3/4 šolje sveže isceđenog soka od pomorandže, 1/4 šolje sveže isceđenog soka od limuna, Stevia (1-3 paketa).

Priprema
: Zakuvajte sok od brusnice i smanjite vatru kako biste dodali začine. Sve zajedno kuvajte još 15-ak minuta te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umešajte sok od pomorandže i limuna te dodajte steviju. Stavite u frižider.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice – delotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad te soku od pomorandže i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.

Pogledajte još