Navijači otišli predaleko: Dečak dobio ciglom u glavu jer trenira u Zvezdi!

Otac veruje da bi motiv za napad mogao da bude to što mu sin trenira košarku u Crvenoj zvezdi, a dečak koji ga je napao je navijač Rada

Trajković kaže da je njegovom sinu preksinoć oko 19 sati, na 30 metara od kapije školskog dvorišta, dečakov vršnjak F. M. razbio glavu ciglom.

Povređeni dečak zaradio je pet kopči i morao je da prođe mnoštvo pregleda, jer je u pitanju povreda glave. U Urgentni centar dotrčala je i njegova majka Zorica, a odmah nakon intervencije sve su prijavili policiji.

Do incidenta je došlo kada je M. T. posle popodnevne smene krenuo sa društvom, a u tom im je prišla grupa od desetak dečaka iz iste škole koji pohađaju prepodnevnu nastavu.

- Povikali su mom sinu “mongoloidu”. On se okrenuo i rekao da mu se tako ne obraćaju, a u tom trenutku je F. M. otrčao do obližnjeg žbuna, uzeo ciglu i udario mog sina u glavu - ogorčen je Zoran Trajković.

Sučeljavanje pred roditeljima
Direktorka OŠ “Branko Ćopić” Snežana Kitanović kaže da će danas u školi okupiti oba dečaka, njihove roditelje i očevice.

- Saslušala sam juče u prisustvu razrednog starešine dečaka za kog sam obaveštena da je napao drugog učenika. Međutim, njegova priča je drugačija, jer on kaže da je on napadnut. Dok ne sučelimo sve strane, ne mogu da izvučem zaključak šta se dogodilo - kaže direktorka i dodaje da nije prijavila slučaj Sekretarijatu, jer je incident bio van škole.

Dečak se nije nadao udarcu, pa nije uspeo ni da podigne ruke da bi se zaštitio. Otac kaže da se, čim je dečak udaren ciglom, društvo sa kojim je došao F. M. razbežalo.

- Kad me je udario, sve mi se zamaglilo pred očima. Imao sam strašne bolove u glavi. Tražio sam maramicu po džepovima i vikao drugarima da zovu mog oca. Ne znam kako ću u školu. I plašim se i ne plašim se. Ne znam. Lekar mi je dao opravdanje do kraja nedelje, ali u subotu moram u školu, jer imamo pripreme za prijemni. Znam tog dečka, javljamo se jedan drugom, ali zaista ne znam zašto me je napao - priča M. T.

Otac napadnutog dečaka veruje da bi motiv napada mogao biti navijačke prirode i kaže da ne može da se smiri.

- Kad je napao ciglom, šta može sledeće da bude? Da napadne nekog nožem? - zaključuje Zoran Trajković.

Izvor: Blic

Pogledajte još