ZASLUŽUJU KAZNU: Prijavite trgovce koji su digli cene vode i čizama!

0

Nakon vesti da su pojedini trgovci odlučili da zloupotrebe vanrednu situaciju u zemlji i steknu dodatnu korist tako što su neopravdano podigli cene vode i gumenih čizama u poplavljenim područjima više od 100 odsto, Nacionalna organizacija potrošača Srbije NOPS i Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine UZPV na svojoj Fejsbuk stranici pozvali su ljude da im dostave podatke kako bi mogli da reaguju.

Njihov apel prenosimo u celosti:

Poštovani potrošači, na osnovu vaših primedbi i pitanja, ali i stanja na tržištu, sa žaljenjem konstatujemo da su trgovci poslednja dva dana poskupeli dve najtraženije vrste robe: čizme za kišu i balone vode! I to, čak i dva i tri puta više od regularne cene!

U situaciji koja je s pravom proglašena vandrednom, NOPS najoštrije osuđuje ovakav “poslovni potez” trgovaca koji je u celosti na uštrb zdrave pameti i objektivne potražnje, u okolnostima vanredne situacije i elementarnih nepogoda.

S tim u vezi, molimo potrošače iz cele Srbije da nam proslede informacije ukoliko primete u svom okruženju ovakve slučajeve (mesto, prodavnica, cene pre i sada), kako bismo mogli da reagujemo.

Hvala vam!

Više informacija gde i kako možete prijaviti možete naći na zvaničnoj Fejsbuk stranici ovih udruženja.

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.