AMSS: Prelaz Badovinci ponovo u funkciji, Sremska Rača ne radi

U saopštenju se dodaje i da je na putevima u Srbiji prethodnog dana evidentirano 115 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 44 lica povređena, a jedno je stradala, dok su u Beogradu zabeležene 62 saobraćajne nesreće u kojima je 14 osoba povređeno.

Osim na navedenim gradničnim prelazima, na ostalima su zadržavanja putničkih vozila od 15 do 30 minuta.

U područjima gde su poplave pričinile ogromnu materijalnu štetu, na pojedinim deonicama kolovoz je oštećen, pa se saobraćaj obavlja usporeno uz moguće kraće prekide ili uz semaforsku regulaciju.

U saopštenju se između ostalog navodi da je deonica puta Loznica-Mali Zvornik-Ljubovija van upotrebe, zbog pojave klizišta, a alternativni pravci su Loznica-Mali Zvornik i Mali Zvornik- Ljubovija.

Potpuna obustava saobraćaja je na snazi na Ibarskoj magistrali, na deonici Ljig-Rudnik, kod mesta Zagrađe, na putu Šabac-Valjevo-Kosjerić, a na putu Ivanjica - Ušće, na 15 kilometara od tog mesta ka Ivanjici, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je do daljeg u prekidu.

Zbog izlivanja reke Mlave, ima izmena saobraćaja na deonici Požarevac-Veliko Gradište, a na auto-putu, ispred petlje Ćuprija, u smeru Niš-Beograd, saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom u smeru Beograd-Niš. Most u Valjevu zatvoren je zbog porasta nivoa reke Kolubare.

Izmene saobraćaja i dalje su na snazi na deonicama oko Sremske Mitrovice, Šapca, Krupnja, Bajine Bašte, Uba, Svijajnca, Aranđelovca, Smederevske Palanke, Uba, Ljiga...

Na naplatnoj rampi Požarevac u Maloj Krsni, desna traka u dužini od 250 metara je zatvorena jer se izlila reka Jezava, dok je iz smera Požarevca slobodna.

Prema podacima MUP-a Srbije, došlo je do obustave saobraćaja za vozila mase preko pet tona na Ibarskoj magistrali iz pravca Ćelija preko Ljiga do Rudnika, a istoj kategoriji vozila važi zabrana i na putu Topola - Rudnik preko Šatornje.

Alternativni preporučeni putevi za tu kategoriju vozila su preko Kragujevca i Batočine.

U saopštenju se dodaje i da je, u okviru druge faze radovi na obilaznici oko Beograda u zoni petlje Batajnica, zbog uklanjanja nadvožnjaka i izgradnje pristupnih saobraćajnica, na snazi potpuna obustava saobraćaja u oba smera na novosadskom putu, na izlazu iz Beograda kod petlje Batajnica.

Osim obilaznice oko Beograda, postoji alternativni put koji preko Zemuna vodi batajničkim drumom do Batajnice i petlje Novi Banovci, a taj put mogu koristiti i vozači koji dolaze iz Novog Sada.

Izvor: RTV

Pogledajte još