Izdužite figuru: 6 saveta koji dodaju centimetre damama sitnije građe

Dame poput Kajli Minog, Eve Longorije i Šakire se često nazivaju “džepnim Venerama”, što je laskavi epitet za pripadnice lepšeg pola koje krasi sitnija građa. Osim što ove zvezde oduševljavaju svojom snažnom enegrijom, posebno je zanimljiva njihova smelost da na crvenom tepihu pariraju mnogo višim kolegicama. Tajna se krije u odabranim komadima odeće koji izdužuju figuru.

1. Dužina

Ako želite da maksimalno izdužite figuru, birajte kraće modele čija dužina jedva prelazi kolena. Isti efekt može da se postigne i sa maksi haljinama visokog struka uz koje će se savršeno uklopiti elegantne štikle. Visina struka trebalo bi da bude nešto iznad one prirodne, tako da donji deo haljine bude u prvom planu.

2. Izrez

Dekolte je najsenzualniji deo tela i ako želite ga naglasite učinite to V ili U izrezom. Takav kroj izdužiće liniju vrata i učiniće je elegantnom. Izbegavajte okrugli izrez majice ili haljine.

3. Uzorci i boje

Kada su boje u pitanju postoji čitava paleta nijansi ili tonova koja je dobrodošla na ženama sitnije građe. Žive boje su pun pogodak, a prate ih i popularne pastelne nijanse koje su ove sezone pravi hit. Što se uzoraka tiče, oni bi trebalo da budu sitni i svedeni, a jednobojni materijali su savršen izbor.

4. Nakit

Nakit je instant podizač svakog stajlinga, međutim niske žene bi trebalo da izbegavaju onaj krupni i predimenzionirani. Dugačke ogrlice koje sežu do ispod grudi ili do pupka su vaši saveznici, jer stvaraju vizuelni efekat izdužene figure.

stil.kurir