Šarić u stihovima na suđenju: Samo se nadajte i u očaj padajte

U nastavku suđenja Šarićeve grupe izvedeni su dokazi presretnute SMS komunikacije između optuženih. Izvedene su poruke koji su mobilnim telefonima razmenjivali Marko Pandrc, Miloš Cajić, Anastasija Martinčić i Željko Vujanović, optužen kao jedan od organizatora grupe, koji se od danas brani sa slobode.

Nakon izvođenja dokaza presretnutnih SMS poruka, za koje je tužilac rekao da se vidi da je jedan od organizagtora Vujanović, za reć se javio Darko Šarić.

- Ako su vam ovo dokazi. Svaka čast. U Indiji veruju u kravu, pa tužilac može da veruje u ovakve dokaze - rekao je Šarić, a onda je čak i izrecitovao jedan kratki sti.

- Samo se nadajte i u očaj padajte!

Odbrana je na razne načine pokušala da dovede u pitanje presretnute SMS poruke, čak je advokad Marko Kljajević, nekadašnji sudija specijalnig suda, rekao:

- Presretnute poruke više podsećaju na neke bludne radnje i seksualnu konotaciju nego na krijumčarenje kokaina - rekao je Kljajević, branilac Gorana Soković, koji je u bekstvu.

Šifrarnik Darka Šarića: Ko je bio Bond, a ko Jorgos?

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić rekao je da se presretnuta SMS komunikacija može objasniti zapljenjenim šifrarnikom iz koga se vidi da je Pandrc koristio ime Ronin, Cajić ime Jorgos, a Martinčić ime Bond.

Tužilac je napomenuo da je SMS komunikacija jasna nakon svedočenja svedoka saradnika i presretnutih telefonskih razgovora.

Suđenje je zakazano za celu ovu sedmicu.

Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao se ne oseća krivim ni pojednoj optužnici, niti po jednoj tački kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova.

On tada nije želeo da detaljno iznosi odbranu, a njegov advokat Radosalv Baćević je pojasnio da to neće učiniti dok sud ne odluči o njihovom predlogu za se iz spisa predmeta izdvoje dokazi za koje Šarićeva odbrana smatra da nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, kao što su prisluškivani razgovori.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Šarić, Nikola Dimitrijević, Željko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Zzivko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

U drugom postupku, koji se nastavlja 14. maja Ssariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Blic

Pogledajte još