Novi Sad: Tri žene prebile pljačkaša!

MASKIRAN - Incident se odigrao 14. maja u prodavnici “San Index” na Telepu, u momentu kada su se u prodavnici nalazile vlasnica Svjetlana Ćurić, njena sestra i kćerka. Oko 19 časova, u lokal je uleteo maskirani razbojnik S. P. i počeo da im preti pištoljem.
- Nalazile smo se u zadnjem delu prodavnice kada je krenuo prema nama i tražio pare. Uhvatila me je neka neverovatna snaga i počela sam da ga guram napolje. Međutim, tada me je bacio na pod - priča Ćurićeva. U pomoć je pritekla njena sestra, udarajući ga i gurajući ga, a S. P. ju je udario drškom pištolja po glavi. Kada je ipak odustao od pljačke i pokušao da pobegne, za njim se u poteru dala kćerka vlasnice lokala koja ga je jurila duž celog Bulevara Evrope. Devojka je sve vreme bila na vezi sa policijom pa je S. P. odmah i uhapšen.

Uhvatile lopova i predale ga policiji!
ZAŠTITA - U julu prošle godine je Beograđanin Đ. M. usred dana presreo na ulici majku i kćerku i strgao majci lančić sa vrata. One se nisu dale omesti već su ga jurile kroz centar grada, uhvatile ga u Ulici Jovana Subotića i fizički zadržale sve do dolaska policije. Razbojnicima se pre par godina suprotstavila i tada šezdesetogodišnja Milka Pilić. Uprkos ranjavanju i nedeljama provedenim u bolnici, Milka se vratila da radi u prodavnici koju je od tada njen sin celu ogradio čeličnom mrežom.

- I ranije su nas i pljačkali i pokušavali da nas orobe. U sklopu prodavnice je i menjačnica, a ja svojim zaposlenima govorim da se u ovakvim situacijama ne opiru. Međutim, u tom momentu je nešto “puklo” u meni. Pomislila sam na kćerku, sestru i njenu decu i instiktivno sam odreagovala - kaže ova hrabra žena i dodaje da se menjačnica otvara elektronski sa vremenskim odlaganjem, sve u cilju zaštite od pljačke.

U policiji apeluju da se oni koje se nađu na meti pljačkaša ipak ne suprotstavljaju. Život je najskuplji, a roba je uglavnom osigurana, kažu inspektori.

Izvor: 24sata

Pogledajte još