Novi Sad: Tri žene prebile pljačkaša!

0

Tri Novosađanke sprečile su pljačku prodavnice na Telepu, fizički se suprotstavivši naoružanom pljačkašu. One se nisu zaustavile na tome, već su ga jurile sve dok ga policija na kraju nije uhapsila.

MASKIRAN – Incident se odigrao 14. maja u prodavnici “San Index” na Telepu, u momentu kada su se u prodavnici nalazile vlasnica Svjetlana Ćurić, njena sestra i kćerka. Oko 19 časova, u lokal je uleteo maskirani razbojnik S. P. i počeo da im preti pištoljem.
Nalazile smo se u zadnjem delu prodavnice kada je krenuo prema nama i tražio pare. Uhvatila me je neka neverovatna snaga i počela sam da ga guram napolje. Međutim, tada me je bacio na pod – priča Ćurićeva. U pomoć je pritekla njena sestra, udarajući ga i gurajući ga, a S. P. ju je udario drškom pištolja po glavi. Kada je ipak odustao od pljačke i pokušao da pobegne, za njim se u poteru dala kćerka vlasnice lokala koja ga je jurila duž celog Bulevara Evrope. Devojka je sve vreme bila na vezi sa policijom pa je S. P. odmah i uhapšen.

Uhvatile lopova i predale ga policiji!
ZAŠTITA – U julu prošle godine je Beograđanin Đ. M. usred dana presreo na ulici majku i kćerku i strgao majci lančić sa vrata. One se nisu dale omesti već su ga jurile kroz centar grada, uhvatile ga u Ulici Jovana Subotića i fizički zadržale sve do dolaska policije. Razbojnicima se pre par godina suprotstavila i tada šezdesetogodišnja Milka Pilić. Uprkos ranjavanju i nedeljama provedenim u bolnici, Milka se vratila da radi u prodavnici koju je od tada njen sin celu ogradio čeličnom mrežom.

I ranije su nas i pljačkali i pokušavali da nas orobe. U sklopu prodavnice je i menjačnica, a ja svojim zaposlenima govorim da se u ovakvim situacijama ne opiru. Međutim, u tom momentu je nešto “puklo” u meni. Pomislila sam na kćerku, sestru i njenu decu i instiktivno sam odreagovala – kaže ova hrabra žena i dodaje da se menjačnica otvara elektronski sa vremenskim odlaganjem, sve u cilju zaštite od pljačke.

U policiji apeluju da se oni koje se nađu na meti pljačkaša ipak ne suprotstavljaju. Život je najskuplji, a roba je uglavnom osigurana, kažu inspektori.

Izvor: 24sata

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.