Vučić: Zapošljavanje i nova radna mesta su nam prioritet

"Prioritet u narednom periodu biće otvaranje radnih mesta i zapošljavanje ljudi, tome ćemo se posvetiti i to će biti najvažnije vesti koje će dolaziti iz Srbije", rekao je Vučić na potpisivanju Protokola o preuzimanju objekta između multinacionalne kompanije "Luvata", koja se bavi proizvodnjom izmenjivača toplote za automobilsku i građevinsku industriju, i "Miv 2 investa".

Premijer je naglasio da je najvažniji zadatak države da se bori za radna mesta, da se stvore najbolji uslovi za investicije i da budemo najkonkurentniji u odnosu na zemlje u regionu.

Prema njegovim rečima, Srbija se opredelila da napravi programe i planove u tom smislu i da stvara zakonski okvir koji će to omogućiti.

On je podsetio da će od 1. jula važiti nove poreske olakšice, po kojima će država plaćati poreze i doprinose za 75 od 100 zaposlenih, kako bi se podsticalo zapošljavanje, ali i priliv stranih investicija.

Vučić je tako rekao da očekuje da "Luvata" u Sremskoj Mitrovici zaposli ne samo 200 ljudi, kako je planirano, nego i do 800, a da za godinu, godinu i po dana nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici sa 20,6 odsto padne na ispod 15 procenata.

"To bi bio veliki rezultat za Sremsku Mitrovicu", rekao je Vučić i dodao da očekuje da se i u celoj zemlji, u narednom periodu, smanji nezaposlenost, ističući da to umnogome zavisi i od lokalnog rukovodstva.

Govoreći o Sremskoj Mitrovici, Vučić je rekao da što se farbike "Mitros" tiče, mogu da računaju na pomoć države kako bi se rešio problem te fabrike.

On je dodao da je Srbija dobro mesto za ulaganje, da veruje da će to prepoznati i drugi investitori, a partnerima poručio da im želi dobar profit, ali i velike plate za sve zaposlene.

Multinacionalna kompanija "Luvata", koja se bavi izradom delova za automobilsku i građevinsku industriju, preuzela je danas prostorije fabrike "MIV 2 invest" u Sremskoj Mitrovici, u kojoj će tokom ove i naredne godine biti zaposleno 200 ljudi.

Kompanija "Luvata" deo je "Nordik kapital grupe", sa sadištem u Londonu, ima fabrike na većini kontinenata širom sveta i proizvodi toplotne izmenjivače koji se koriste u automobilskoj i građevinskoj industriji.

Površina hale u Sremskoj Mitrovici je 7.000 metara kvadratnih.

Predsednik Vlade Srbije obići će kasnije deo Savskog keja, gde je sprovedena odbrana od poplava Sremske Mitrovice, nakon čega će se u prostorijama Vodoprivrednog preduzeća "Sava" sastati sa članovima štaba za vanredne situacije.

Izvor: NoviMagazin.rs

Pogledajte još