Savo Milošević o porodičnim tragedijama: Nisam kriv, ali sam odgovoran!

„Brat je imao samo 38 godina kada je poginuo, a ja sam se samo pitao - dokle?“

„Nije imao nameru da ubije mog oca, već se sapleo,a puška je opalila. Bio sam ljut na njega, kivan,ogorčen, iako se radilo o nesrećnom slučaju”

Za nepune tri godine Milošević je pretrpeo tri teška životna udarca. Deda Savo, imenjak, preminuo je 2012. godine u zatvoru, godinu dana nakon što je u dvorištu porodične kuće ubio svog sina Stevu, Savinog oca, a rođeni brat Andrija je 2013. nastradao u saobraćajnoj nesreći.

- Ostali smo samo sestra i ja. Često o njima govorim. O svima njima. Jeste teško, ali to pominjanje doživljavam kao način da im produžim život - istakao je Milošević.

Poslednja u nizu tragedija bila je smrt brata Andrije.

- Bili smo veoma bliski. Prebacili su ga u Urgentni centar. Posle petnaestak minuta, neko je izašao i rekao mi da je... Bio je mrtav. Trideset osam godina! Dokle, pomislio sam. Kod mene su sve priče komplikovane, pa i to što je moj deda ubio mog oca. Kasnije se ispostavilo da je bio nesrećan slučaj, pa mi je u neku ruku bilo lakše. Deda je izašao sa puškom, ali nije imao nameru da ubije oca, već se sapleo, a puška je opalila. Nesrećan slučaj, ali poguban, jer u istom momentu čovek gubi obojicu. Bio sam ljut na dedu. Ogorčen, kivan, besan - priznao je Savo u intervjuu za „Vreme“.

Milošević kaže i da je posle svih tragedija morao i sam sebe da preispita.

- Otkud sad to, pitate se. Otuda što niko od nas sebe ne može da amnestira od odgovornosti. Ne od krivice, već od odgovornosti. Naravno da nisam kriv, ali jesam odgovoran. S obzirom na tragediju koja me je zadesila, iskreno da vam kažem, više se i ne usuđujem da mnogo planiram i da mnogo sanjam. Umesto toga, svakoga dana se pomolim da svi moji, oni koji su ostali, ostanu zdravi. To mi je trenutno najveći san.

Izvor: Alo

Pogledajte još