UPOZORENJE: Potresne scene užasa u Lugansku (VIDEO)

U vazdušnom napadu na zgradu regionalne administracije u Lugansku poginulo je osam osoba, a još pet je izgubilo život u višečasovnom sukobu u južnom predgrađu, blizu položaja lokalne granične jedinice ukrajinske vojske, saopštila je danas pres služba “Luganske Narodne Republike”.

- Osam osoba je poginulo u bombardovanju zgrade regionalne administracije, a pet naših boraca stradalo je u sukobu sa graničarima u predgrađu Luganska - izjavio je predstavnik pres službe samoproklamovane Narodne Republike za Interfaks, a prenosi “Glas Rusije”.

- Veliki broj teško ranjenih pripadnika lokalnih snaga prebačen je u bolnice – dodao je on.

Ukrajinska vojska pojačala je vojnu ofanzivu na borce samoproklamovanih “narodnih republika” Donjecka i Luganska, s ciljem da preuzmu kontrolu nad tim područjima. Slavjansk je u centru sukoba ukrajinske vojske i proruskih snaga u Narodnoj Republici Donjeck, u kojima je dosad na desetine ljudi izgubilo život.

Novoizabrani predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je da će ukrajinske snage nastaviti vojne operacije u području uz granicu s Rusijom “dok god ti regioni ne počnu da žive normalno” i ne bude uspostavljen mir.

izvor: Telegraf

Pogledajte još