Brajan Adams

Zvezda njegovog kalibra zaslužila je veći prostor. Uprkos relativno visokoj ceni karte za koncert, Brajan Adams je napunio Halu sportova, i napravio koncert za pamćenje

Koncert je kasnio samo deset minuta, i to je samo jedna od stvari koja govori u prilog profesionalnosti ove zvezde. Tokom cele svirke, po svemu onome što pruža na bini, vidite da jako dobro zna šta radi, ali to ipak ne izgleda izveštačeno, tezgaroški.

Brajanova pojava na bini dočekana je ogromnim aplauzom, Hala sportova je odzvanjala. Ovom 47-godišnjem Kanađaninu samo se na licu vidi da su ga, ipak, stigle godine... Ali u svemu ostalom, to je onaj isti Brajan Adams koji je svojim romantičnim tekstovima i prijemčivom muzikom oduševljavao milione žena širom sveta. I ne samo žena, mada su i na beogradskom koncertu bile u većini.

Prepoznatljiva boja glasa, poznate pesme... Publika je došla spremna – pevalo se uz svaku pesmu, svaka je ''prepoznata'' već u prvim taktovima.

Na samom početku, bez reči. Tek na "Somebody" je pozdravio publiku, zatim na oduševljenje onih u prvim redovima, prešao na istureni deo bine, bliže publici.

''Moje ime je Brajan... ovo je moje prvo gostovanje u Srbiji... Hajde da napravimo veče za pamćenje!'' Lep uvod za "Let's Make a Night to Remember", pa "Can't Stop This Thing We Started", "Summer of '69"…

Očekivano, skoro fanatično oduševljenje u Hali se desilo kada su se začuli prvi tonovi ''Have You Ever Really Loved a Woman?", i još jači vrisak na "(Everything I Do) I Do It for You''. A da ovaj romantični Kanađanin zna kakav uticaj ima na ženski deo publike, videlo se kada je zamolio da mu neko iz publike pomogne da otpeva "When You're Gone", duet koji je otpevao sa Melanie C. Sreću da budu na bini pored Brajana, imale su Mia i Ana. Prva je sa dairama propratila pesmu, a druga, šesnaestogodišnja srednjoškolka iz Beograda, hrabro je otpevala ovu pesmu s njim, posle čega su se zajedno poklonili publici.

Publika je bila oduševljena, on sjajan. Stalno je menjao mesta na bini, okretao mikrofone ka publici, svirao i usnu harmoniku. Ne spektakularan, ali kompletan muzičar, sa očiglednim darom da napravi hit. Njegov šarm, boja glasa, tekstovi, ili činjenica da je "mekši" rok koji svira prijemčiviji široj populaciji slušalaca? Nešto pd toga, ili sve zajedno, učinilo je Brajana Adamsa svetskom zvezdom. I na veliku sreću onih koji ga vole, imao je priliku da i beogradskoj publici priredi "veče za pamćenje".

Pogledajte još