Legija ostaje u "Alkatrazu"

Lider SPO Vuk Drašković rekao je da se nakon svedočenja uveliko priprema teren za Legijino premeštanje iz "Alkatraza" u deo zatvora iz koga će mu biti lakše da pobegne. Sa druge strane, Tužilaštvo za organizovani kriminal nekoliko puta je ponovilo da "Legija nije tražio nikakve privilegije, da mu nisu nuđene, kao i da ih ne može dobiti".

U toku je revizija odluke o pritvoru za Milorada Ulemeka, koju prema zakonu na svake dve godine radi predsednik Višeg suda. Legija je u posebno odeljenje požarevačkog zatvora prebačen 11. jula 2010, revizija pritvora je rađena dve godine kasnije, a poslednja je u toku.

Predsednik Višeg suda u Beogradu mora do 11. jula da dostavi odluku o pritvoru na osnovu koje će postupiti Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

"Revizije pritvora su zakonska procedura i mi čekamo potpisanu odluku sudije Stepanovića", kaže Zorana Vučićević, portparol Zavoda.

Sudija Stepanović je zahtevao izveštaje uprave posebnog zatvora, policije, službi bezbednosti i mišljenje javnog tužioca o tome da li i dalje postoje razlozi da Legija izdržava kaznu u "Alkatrazu".

"Čekaju se još neki izveštaji, dokumentacija i mišljenja nakon čega će sudija dati konačnu odluku. Ipak, činjenica je da se Ulemeku trenutno sudi za pobunu JSO. Gotovo je sigurno da nema elemenata da bude premešten iz posebnog odeljenja zatvora, ali će to zvanično morati odlukom da bude potvrđeno 11. jula", kaže izvor "Blica".

Milorad Ulemek osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. On je zimus postao krunski svedok u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Izvor: Blic

Pogledajte još