Pogledajte ko nas je zasmejavao davne 1970 godine!

Šou Benija Hila stekao je popularnost i na prostoru bivše Jugoslavije gde ga je 1970-ih i 1980-ih emitovala Radio Ttelevizija Zagreb u okviru mreže JRT. Tako da smo svi imali priliku da uživamo u totalno otkačenim epizodama ovog šoua.

“The Benny Hill Show” je inače bila britanska humoristička serija koja se emitovala od 1955. do 1968. na programu BBC-ja, od 1957. do 1960. na programu ATV, a od 1969. do 1989. na programu ITV-a.

Ime je dobila po svojoj glavnoj zvezdi, popularnom komičaru Beniju Hilu koji je u njoj zajedno sa stalnom postavom glumačkih saradnika izvodio humorističke skečeve.
(old_image)

Hil je u emisijama često koristio pionirske tehnike video-trikova zahvaljujući kojima je, pogotovo kasnije, tumačio više različitih likova u pojedinim scenama.

Hil je zahvaljujući ovom šou postao međunarodna zvezda, pa je godine 1974. distribuiran bioskopski-film “The Best of Benny Hill” sa najpopularnijim skečevima. Godine 1977. Beni Hil je za vreme gostovanja u Australiji snimio i australijsku verziju emisije.

Komičar je zbog čestog korišćenja oskudno odevenih žena u emisiji 1970-ih često napadan kao seksista, a ti su se napadi pojačali 1980-ih u eri političke korektnosti.

Kada je godine 1989. ITV odlučio da prekine snimanje serije to je navedeno kao razlog, ali se kasnije otkrilo da je Hil, zapravo, imao sve veće zdravstvene probleme pa je umesto snimanja novog montirao stari i neiskorišćeni materijal iz prethodnih sezona.

Evo malo podsećanja na dobra stara vremena, uživajte i nasmejte se!

izvor: Vikipedija

Pogledajte još