Kosmajac ima i pasoš BiH

Kako FTV prenosi, Kosmajac nezakonito je stekao i državljanstvo BiH, putem falsifikovane potvrde o mestu prebivališta koja datira iz 1994.

Kako navodi FTV, u potvrdi Kosmajca kao mesto boravka navedeno je Trebinje, sa ulicom Vinogradska b.b, a taj medij je došao do saznanja da mu je 2009. izdat rodni list u BiH, i da je dobio biometrijski pasoš.

Prema dostupnim podacima sa graničnog prelaza izmedju Srbije i BiH, Kosmajac je poslednji put ušao u BiH 2010. godine.

Podgorički mediji juče su preneli da je Kosmajac, koji je krajem prošle nedelje pobegao iz Srbije u Crnu Goru, napustio tu zemlju. Kosmajac je, pošto ga je Vučić označio kao najvećeg narko-dilera u Srbiji, otišao u Crnu Goru, u koju je ušao sa ličnom kartom Slovačke, potvrdila je ranije Uprava policije Crne Gore.

Pozivajući se na izvore iz policije, dnevnik Dan je objavio da je Kosmajac napustio Crnu Goru u noći izmedju nedelje i ponedeljka, kao i da policija pretpostavlja da je otišao u BiH.

Kosmajac ima i slovačko državljanstvo od 13. septembra 2004.

Kako danas prenosi federalna.ba ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da je "neko u Slovackoj uzeo novac" kako bi narko-diler Dragoslav Kosmajac dobio slovačko državljanstvo.

Lajčak je za slovačke medije ocenio da je sramota što mnogi narko-dileri s Balkana imaju slovačko državljanstvo, navodeći kao primer Darka Šarića kome se u Beogradu sudi za šverc kokaina iz Latinske Amerike, i Albanca s Kosova Bakija Sadikija, osudjenog za šverc heroinom.

Izvor: Beta

Pogledajte još