NIJE ŠALA: 6 higijenskih proizvoda koje ne smete deliti ni sa kim

1. Sapun
Deljenje sapuna povećava rizik infekcija koje izaziva bakterija otporna na meticilin Staphylococcus aureus (MRSA). Pametnije rešenje je da kupite tečni sapun, sa njim nema ove vrste rizika.

2. Roll-on
Istina je da dezodoransi blokiraju neprijatne mirise, ali ne zaboravite da oni nemaju antibakterijska svojstva. Ako delite svoj “roll-on” koji koristite za ubijanje neprijatnih mirisa ispod pazuha, lako možete da prenesete bakterije koje su se zadržale na proizvodu.

3. Brijač
Niti je zgodno da vi depilirate noge i intimnu zonu brijačem koji vaš partner koristi za brijanje lica, niti je higijenski obrnuta situacija. Ako delite brijač sa nekim, rizikujete da dobijete ili prenesete bakterijske i gljivične infekcije.

4. Peškir
Jedan za telo, drugi za lice, treći za noge... Koliko god peškira da vam je potrebno, obezbedite ih i ne dajte drugima da ih koriste ni po koju cenu. Takođe, ni vi nemojte koristiti tuđe peškire, jer možete da “zakačite” razne infekcije.

5. Četkica za zube
Ako delite četkicu za zube sa svojim partnerom, to može samo na prvi pogled da vam deluje romantično i intimno. Ali imajte na umu da tako rizikujete bakterijsku infekciju.

6. Grickalica za nokte
Jedna od gorih stvari koja može da vam se dogodi jeste da “zakačite” gljivice na noktima. Lečenje je dugotrajno i naporno. Zato svoju grickalicu za nokte čuvajte samo za sebe.

Womenshealth.com/Nadlanu

Pogledajte još