Novi falsifikat? Predsednik opštine Aleksandrovac nikada nije ni upisao doktorske studije

Boričić je po zahtevu "Blica" proverio podatke koji se tiču doktorata Stajkovca, a u njegovom odgovorz se navodi da Stajkovac "nikada nije upisan na doktorske studije Ekonomskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu".

Na tom fakultetu naglašavaju da su na zvaničnom sajtu ove naučne ustanove ”u svakom trenutku dostupni svi podaci o diplomcima i onima koji su ovde magistrirali i doktorirali”, te da bi “takvu praksu” trebali da uvedu svi privatni fakulteti u zemlji, što kako konstatuju “na žalost nije slučaj”.

Interesovanje za doktorsku disertaciju predsednika opštine Aleksandrovac Jugoslava Stajkovca, javilo se od avgusta prošle godine, kada je ovaj javni funkcioner počeo kod odbornika SO Aleksandrovac i građana Župe da se hvali kako je diplomu doktora ekonomskih nauka stekao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na eksplicitno pitanje "Blica", gde je odbranio doktorski rad u kabinetu Stajkovca, nisu hetili da daju nikakav odgovor, a njegova sekretarica nam je na poziv zalupila slušalicu.

Na zvaničnom sajtu opštine Aleksandrovac, gde piše "biografija predsednika opštine" ne može se ostvariti uvid u taj dokument, ali je zato juče osvanulo saopštenje za medije sa potpisom "Dr Jugoslav D. Stajkovac, dipl.inž".

Boris Pejić, lice koje uređuje sajt opštine Aleksandrovac, kaže da se "predsednik namerno tako predstavlja, jer želi da ljudi znaju da on nije lekar, već doktor inženjer".

Izvor: Blic

Pogledajte još