10 pogrešnih misli koje odmah morate da izbacite iz glave!

1.“Kad budem dovoljno dobra, zaslužiću bolji život”
Imamo novost za vas: već jeste dovoljno dobri! Svi dobro znamo da uspeh ne dolazi samo ljudima koji ga zaslažuju.
Pročitajte još u pet tajni mentalno nesalomivih ljudi!

2. “Kad deca porastu, onda ću...”
Dok deca rastu vaš život teče i prolazi. Možda će živeti sa vama do svog punoletstva, ili do 25-te ili možda do 30-te godine. Sada to ne znate. Ali jedno je sigurno: ako pustite sve te godine da prođu misleći samo na njih, nećete znati šta da radite sa sobom kada se odvoje.
Negativne misli zapisujte i bacajte u smeće!

3. “Ovo čuvam za posebnu priliku”
Bilo da se radi o novoj haljini ili o posebnom escajgu i tanjirima, velika je verovatnoća da će oni samo džamiti na dnu ormana. Koristite lepe stvari već danas! Život je dovoljno kratak da imate svako pravo da sebi ul
epšate svakodnevicu.

4. “Biću zadovoljna sobom kad skinem ovih pet kilograma”
Možda ćete i biti zadovoljni, u kratkom trenutku saznanja da ste ih skinuli. Čim novitet prođe i zadovoljstvo će proći. Istina je da ćete teško izgubiti kilograme ako krećete u pohod jer ste nezadovoljni sobom. Pomirite se sa svojim izgledom i promena će lakše doći.
Zaštitite se od lošeg raspoloženja!

5. “Probaću to sutra”
Nekako uvek mislimo da ćemo sutra ili neki sledeći put biti smeliji, upornij... Bilo da se radi o vežbanju koje nikako da počnemo ili računima koje nikako da sredimo, neće nam sutra biti lakše. Pre svega zato što odlaganjem sebi stavljate još veći teret odgovornosti na leđa. Mnogo je bolje da već danas poradite na tom zadatku, dovoljno je pet minuta za početak.

Više pročitajte na sajtu Najbolja mama na svetu

Pogledajte još