Dan domaćeg filma - Doviđenja, kako ste?

Film traje 52 minuta i ima engleski titl.
Nakon projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa reditelјem.
Ulaz slobodan.

Film Doviđenja, kako ste? je satirična dokumentarna bajka o jednom junaku našeg doba koji je spreman da umre za ono u šta veruje, ali ne veruje više ni u šta. Sniman je četiri godine duž 50.000 km sporednih puteva Srbije i Republike Srpske, uz naraciju Nebojše Glogovca i aforizme Beogradskog aforističarskog kruga.

Dan domaćeg filma je program posvećen promociji domaćeg filmskog stvaralaštva koji se sastoji od besplatnih projekcija dokumentarnih filmova čiju je proizvodnju pomogao Filmski centar Srbije. Dan domaćeg filma održavaće se jednom mesečno u 11 gradova Srbije i tokom 12 meseci biće predstavljeno ukupno 14 filmskih ostvarenja domaćih autora. Filmovi koji će biti prikazani nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni od strane što brojnije publike. Nakon svake projekcije, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Dan domaćeg filma je inicijativa koju je pokrenuo Filmski centar Srbije u saradnji sa Filmkulturom, organizacijom posvećenoj edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, koja za cilj ima obrazovanje i stimulaciju kritičkog mišljenja.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.