7 pravila uz koje ćete se zauvek rešiti neprijatnog mirisa znoja!

Neprijatan miris ispod pazuha posledica je stvaranja bakterija. Znoj u kombinaciji s vrućninom stvara idealnu podlogu za razvoj bakterija, koje prouzrokuju neprijatan miris. I to baš u nezgodnom trenutku.

1. Svakodnevno tuširanje je obavezno. Posle pranja važno je dobro osušiti područje ispod pazuha jer bakterije vole kombinaciju toplote i vlage. Koristite suv i čist peškir.

2. Nosite odeću od prirodnih materijala, kao što je pamuk ili lan, u kojima koža diše.

3. Izbegavajte jako začinjenu hranu i klonite se stresa. Naime, kad ste pod stresom, pod pazuhom će se mnogo brže razmnožavati bakterije.

4. Redovno uklanjajte dlačice ispod pazuha – tako će biti i manje neugodnih mirisa.

Vlažne maramice i tečnost za dezinfekciju ruku mogu biti SOS pomagači kod uklanjanja mirisa znoja

5. Kod jako vrućih letnjih dana, pojačanog znojenja i neprijatnih mirisa, možete oprati područje ispod pazuha više puta dnevno, čak i kad ste u velikoj žurbi ili čak u javnom WC-u.

Zavrnite rukave ako ne nosite majicu bez rukava i na majicu sa svake strane zakačite papirnatu salvetu ili maramice kako vam se odeća ne bi pokvasila. Na brizinu operite sapunom pazuhe i miris u trenutku nestaje.

6. Ukoliko ste ceo dan u žurbi i stresu, a za pola sata trebate da stignete na druženje sa prijateljicama ili sa svojim dragim, zavirite u svoju torbicu – imate li vlažnu maramicu za čišćenje ruku (idealno antibakterijsku), bebi maramicu ili makar vlažnu maramicu za odstranjivanje šminke? Iskoristite nešto od toga za instant osveženje i rešavanje neprijatnog mirisa pod pazuhom.

Nemate li vlažne maramice, možda imate tečnost za pranje ruku i obične maramice? I to će ukloniti bakterije.

7. Jedno od najpoznatijih domaćih sredstava za borbu protiv neprijatnog mirisa pod pazuhom je – soda bikarbona. Možete je kupiti u bilo kojoj radnji u maloj posudici (koju možete nositi i u torbici). Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha.

Ako ste isprobali sve moguće, a ni dalje se ne možete rešiti neugodnog mirisa ispod pazuha, potražite lekarsku pomoć – proverite da li je sve u redu sa vašim bubrezima i jetrom.

Izvor: zadovoljna

Pogledajte još