Obrenovačke škole i vrtići će biti spremni do 1. septembra

Direktori osnovnih, srednjih škola i predškolske ustanove “Perka Vićentijević” sastali su se danas kako bi razgovarali o dinamici i načinu obnove oštećenih škola i vrtića na teritoriji opštine Obrenovac u majskim poplavama i izrazili nadu da će sve biti spremno do 1. septembra.

Član Veća gradske opštine Obrenovac Novica Filipovac rekao je da se prati stanje u školama, a da bi do 1. avgustra trebalo da počnu radovi u svim školama.

- Mi ćemo se sedmično okupljati i analizirati šta smo učinili. Poseban zaključak jeste da imamo dovoljno prostora kako bi se svi učenici na početku školske godine smestili u škole sa teritorije Gradske opštine Obrenovac - rekao je Filipović, a navodi se u saopštenju opštine Obrenovac.

Najkritičnija situacija je, kako kaže, u Gimnaziji i Poljoprivredno-hemijskoj školi.

- Stručno mišljenje je da se zgrada može obnoviti i da se mogu sanirati posledice poplave, kao i ona oštećenja koja je pretprela zgrada pre poplave. Postoji nekoliko predloga za smeštaj tih učenika. Najbolja je Osnovna škola “Jefimija” koja ima dovoljno kapaciteta da, pored svojih učenika, primi i učenike iz ove dve srednje škole - kazao je on.

Direktor Predškolske ustanove “Perka Vićentijević” Miloš Desančić rekao je da se uskoro očekuje otvaranje vrtića u Bariču.

- Mi ćemo u roku od tri dana nakon što od Gradskog zavoda za javno zdravlje dobijemo potvrdu da je voda iz baričkog vodovoda za piće otvoriti naš vrtić “Kolibri” u Bariču - naglasio je Desančić.

Dodaje i da imaju dosta zainteresovanih donatora za rekonstrukciju vrtića koji su oštećeni u poplavi, te da očekuju da radovi uskoro počnu.

- Nadamo se da nećemo imati problem sa isušivanjem vlage i da ćemo početi sa radom od 1. septembra - kazao je Desančić.

izvor: telegraf

Pogledajte još