Dva službenika privedena zbog nesreće u moskovskom metrou

Privedeni su poslovođa zadužen za održavanje metroa u Javnom preduzeću moskovski metro Valerij Baškatov i njegov pomoćnik Jurij Gordov, koji se sumnjiče za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, naveo je portparol tog Komiteta Vladimir Markin.

"Privedeni su već ispitani"
, navedeno je iz Istražnog komiteta za agenciju AFP, uz napomenu da će oni "uskoro biti formalno optuženi za kršenje bezbednosti".

Istražni komitet dvojicu privedenih sumnjiči da nisu ispravno pratili sprovedene radove na mehanizmu izmene šina, odnosno mehanizma skretnice, u podzemnom tunelu, preneo je Rojters.

AFP dodaje da bi i viši funkcioneri kompanije takođe mogli da budu privedeni u nameri istrage da ispita "apsolutno sve koji su uključeni u ovu tragediju".

Markin je naveo da istražitelji veruju da je iskliznuće voza metroa izazvano neispravnim radom mehanizma skretnice, navodi Itar Tass.

"Rad (mehanizma) se nepravilno obavljao. Mehanizam skretnice bio je fiksiran sa običnom žicom od tri milimetara koja je pukla. To je izazvalo da električni voz isklizne i usmrti 22 ljudi i povredi više od 150 putnika", rekao je Markin.

Izvor: Akter

Pogledajte još