Microsoft ne želi više da ima posla sa Androidom?

Ova odluka doneta je nakon što je saopšteno da će Microsoft otpustiti 18.000 zaposlenih. Od toga će najveći deo biti podeljen zaposlenima o Nokiji, koju je Microsoft kupio u aprilu ove godine.

Tako će i Nokia X modeli smartfona postatio deo Lumia serije i ubuduće će biti proizvođeni sa Windows Phone operativnim sistemom.

Ovaj potez iznenadio je mnoge, s obzirom na to da je Microsoft svoje prve Android telefone predstavio u februaru na sajmu u Barseloni.

Ova informacija je posebno iznenađujuća kad se u obzir uzmu odlične recenzije koje je čitava serija X dobila od korisnika širom sveta.

U mejlu koji je prosleđen zaposlenima u Microsoftu 17. jula, izvršni direktor odseka za mobilne telefone Stiven Ilop naveo je da je plan kompanije da se Windows phone razvija u pravcu povoljnijih smartfona, zajedno sa Lumia serijom.

“Planiramo da ponudimo jeftinije Lumia uređaje”, najavio je Ilop. Prema njegovim rečima do sada proizvedeni Nokia X smartfoni sa Androidom i dalje će imati podršku Microsofta, ali se više neće proizvoditi.

izvor. B92 , Nadlanu

Pogledajte još