Koncert za novi žičani instrument - Albatross gitara, Lazarussa Ostosa

Lazar Ostojić (aka Lazaruss Ostos), stipendista fonda za mlade talente Republike Srbije “Dositeja”, nakon izuzetno uspešne magistrature na konzervatorijumu Princ Klaus u Groningemu (Holandija), vratio se u Srbiju, donevši ne samo nova saznanja na polju muzike i inovativnih praksi, već i jedan sasvim novi žičani instrument koju je potpuno sam patentirao!

U pitanju je kreacija koja spaja žice bas i klasične gitare u jedno telo, pod nazivom Albatross gitara, na kojoj Lazar izvodi repertoar posvećen tradicionalnoj muzici sa Balkana.

Aktivno radeći na širenju opšte svesti o regionalnoj muzici Balkana, Lazar na Albatrossu izvodi prepoznatljive kompozicije - izvorne narodne pesme sa prostora Srbije, Bosne, Makedonije, Bugarske, Hrvatske i Slovenije, istovremeno vršeći istraživanja novog zvuka na pomenutom instrumentu.

Koncert u Akademiji 28 biće ekskluzivna prilika da se vidi i čuje ovaj nesvakidašnji instrument, ali i da se na jedan sasvim novi, do sada neviđen način, uživa u specifičnom instrumentalnom izvođenju etno muzike sa ovih prostora. Na koncertu će Lazar Ostojić nastupiti u pratnji Aleksandra Škorića na bubnjevima.

Ulaz je slobodan a mesta se mogu rezervisati na: 011 3619 342

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.