PREVARA: Kvalitetno, a jeftino vino?

Zbog ovakvog pića mnogima je već pozlilo, drugi su završili u bolnici, sa ozbiljnim zdavstvenim problemima, ili čak trajno narušenog zdravlja, a oni koji zaista nisu imali sreće, čak i na groblju.

Svoj doživljaj sa nelegalno proizvedenim alkoholom sa čitaocima “Dejli mejla“ podelila je Liz Goldsborou (26), udata majka dvoje male dece i viša medicinska sestra u staračkom domu.

Kada živite takav život, prilike za neobavezne izlaske i opuštanje su retke, pa je zato Liz jedva dočekala kada su je prijateljice pozvale da izađu u grad i proslave rođendan jedne od njih. Decu je odvela kod majke, a ona i prijateljice su se za izlazak doterivale u njenom stanu: dok su se češljale i šminkale, sve u “sručile“ po tri čašice votke, iz boce koju su prijateljice kupile u prodavnici bez dozvole i donele sa sobom.

Činilo se da je veče odlično počelo, ali kada su stigle u klub, Liz je najednom bilo užasno loše. Zujalo joj je u ušima, tresla se celim telom, a kada je otišla u WC da povrati, nije bila u stanju da ustane sa poda.

Žena koja oržava WC ju je pitala da li želi da pozove hitnu pomoć, ali prijateljice su došle po nju i pomogle joj da se vrati u klub, gde se ubrzo i onesvestila.

Nakon toga su mogle samo da naruče taksi i da je smeste u krevet. Agoniji, međutim, tu nije bio kraj. Danima je povraćala zelenu, vodnjikavu tečnost, grlo joj je bilo suvo i odrano, glava, stomak i grudni koš vrlo bolni, i nije imala snage ni za šta. Ni ostale prijateljice nisu mnogo bolje prošle, tako da su slučaj prijavile policiji, mada ne znaju da li je neko nešto preduzeo.

Liz je, međutim, ipak imala sreće. Nekoliko dana kasnije, sve tegobe su uminule, tako da je mogla da se vrati na posao i da normalno nastavi život. Mnogi drugi, naročito ako su više popili, završili su u bolnici, s ozbiljnim trovanjem i oštećenjima organa zbog kojih im život nikada više neće biti isti, a neki su čak i izgubili život.

Što je najgore, falsifikovani alkohol je zbog cene najprivlačniji upravo mladima, za koje je i najopasniji. Kolike su razmere ove pošasti, svedoči i činjenica da je širom Britanije zaplenjen ilegalno priozvedeni alkohol vredan 300.000 funti, a procenjuje se da ukupan obim trgovine na crnom tržištu iznosi oko milijardu funti.

Izvor: Blic

Pogledajte još