Radomiru Počuči krivo samo što "kulturnije" nije pozvao na linč Žena u crnom

Bivši portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije Radomir Počuča je 27. marta na ličnom Fejsbuk nalogu pozvao na linč aktivistkinja nevladine organizacije Žene u crnom koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležavale 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

On je pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i pretuku aktivistkinje te organizacije.

Suđenje koje je danas trebalo da počne odloženo je jer se nije pojavio njegov advokat, zbog toga što je na - godišnjem odmoru.

Umesto advokata, na ročište je došao pripravnik iz advokatske kancelarije koji, kako je naveo, nije položio pravosudni ispit, niti je upoznat sa spisima predmeta.

Sudsko veće je zato odlučilo je da se glavni pretres odloži za 17. septembar, kada će Poučuča izneti odbranu.

Počuca je novinarima kazao da on nije promenio stav od 27. marta kada je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč "Žena u crnom".

"Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava", rekao je Počuča.

Stanislava Zajović iz organizacije "Žene u crnom" kazala je očekuje fer suđenje s koga će se poslati jasna poruka da je nasilje nad braniteljkama ljudskih prava kažnjivo.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.