Kiša izazvala haos u Srbiji, saobraćaj usporen na brojnim putevima

Iz AMSS-a upozoravaju da su zbog velike količine vode na kolovozu, sva udubljenja u vidu udarnih rupa i oštećenja na kolovozu ispunjena vodom i težže su uočljiva, a pri tome je neophodno je da se brzina vozila smanji i prilagodi uslovima na putu.

Od 23. jula počeli su radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije na držžavnom putu I A reda broj 1(auto-put E-75) kroz Beograd, od petlje ˝Zmaj˝ do mosta Gazela, u oba smera auto-puta (Novi Sad-Niš i Niš-Novi Sad). Planirano vreme izvođenja radova je 45 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Radovi su obezbeđeni saobraćajnom opremom i signalizacijom.

Zbog izgradnje koridora 10 na delu puta IA reda broj 1. (auto-puta) 21. jula počeli su radovi u zoni petlje Grdelica. Isključenje za Grdelicu sa auto puta iz pravca Leskovca je pomereno par stotina metara pre sadaššnjeg isključenja, pa se vozačima savetuje da obrate pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na deonici Koridora 10 (državni puta IB-44) Vladičin Han-Vranje, između Gramađe i Prevalca, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km. Preusmeravanje važži za sve kategorije vozila, bez ograničenja. Deonica Gramađe-Prevalac je sa asfaltnom podlogom.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 84 saobraćajne nezgode, u kojima je 58 osoba povređeno, a 2 osobe su izgubile žživot.

U Beogradu su evidentirane 33 saobraćajne nezgode u kojima je 15 lica povređeno, a 1 osoba je izgubila žživot.

Izvor: Blic

Pogledajte još