Vesić: Nekoliko milijardi evra ćemo dobiti od "Beograda na vodi"

Vesić je rekao da je skupština grada zato veoma posvećena ovom projektu koji će biti i turistička atrakcija, ali će i zaposliti ljude.

"Beograd na vodi je vizionarski projekat koji će nama doneti dobro. Mi aktivno radimo na tome i već je sve spremno da na proleće krene prva faza gradnje", rekao je Vesić istakavši da to nije "politički projekat već projekat za naredni vek”.

Zato, dodao je, celo društvo treba da podrži taj projekat.

"Tu nema mesta političkom prepucavanju, jer neko ko hoće da donese milijarde evra hoće da donese te investicije u zemlju gde je dobrodošao. Zato se ljutimo kada se taj projekat osporava. Niko nema prava da ne pruži šansu ovoj vladi i Skupštini grada da taj projekat i realizuju", rekao je Vesić.

Upitan šta mu najviše smeta u Beogradu, gradski menadžer je rekao da je Beograd “suviše siv”, da treba da ima nove fasade i da bude čistiji. Vesić je najavio i štednju gradske vlasti kroz odgovorno ponašanje koje će omogućiti više para.

"Nas plaćaju građani i oni moraju biti zadovoljni"
, rekao je Vesić.

On je rekao i da su građani uvek dobrodošli u Skupštinu grada gde su im "otvorena vrata" za svaki problem koji imaju, a najvažnije je da oni od gradske vlasti dobiju odgovor na ono što su izneli kao problem.

Podsetio je da je gradska vlast pokrenula reprogram za dugovanja za poslovni prostor, parking servis, te da je u toku i reprogram za izmirenje duga za info stan.

Izvor: Blic

Pogledajte još