ŽENE POLUDELE: Napadaju, vređaju i grebu policajce!

Da su novosadski policajci sve češća meta fizičkih napada potvrđuje i podatak da je u samo nedelju dana napadnuto osam pripadnika MUP. U većini slučajeva, u pitanju su konflikti sa pijanim građanima. Pored nasilnih muškaraca, policajci sve ćešće imaju i probleme sa pripitim Novosađankama koje ih grebu, vređaju, a jedna je čak pretila i ubistvom.

Karlovački policajac P. K. (33) nedavno se susreo sa besom Jagode I. (31), koja je prvo svom prijatelju nanela lakše povrede, a potom napala i P. K. Uz pretnju da će mu skinuti uniformu i ubiti ga, Jagoda je udarala i gurala policajca sve dok joj na ruke nisu stavljene lisice.

- Nažalost, sve češće se susrećemo sa devojkama i ženama koje se, pod vidnim dejstvom alkohola, ponašaju gore od pijanog muškarca. Viču na nas, prete, a pojedine pokušaju i fizički da se suprostave. Vrlo je neugodno za bilo kog muškarca, a kamoli pripadnika MUP-a, kada je prisiljen da fizički savlada žensko, ali ponekad zaista nemamo drugog izbora – priča pripadnik novosadske policije koji često učestvuje u racijama po noćnim klubovima i prepričava još jedan događaj:

- Pre tri meseca sam zaradio ogrebotine po obrazu jer se jedna devojka pobunila što joj legitimišemo i proveravamo momka. Nazivala nas je najpogrdnijim imenima, a kada sam zatražio da se udalji, nazvala me je svinjom i izgrebala po licu – kaže naš sagovornik.

Incident se završio tako što su i mladić i devojka na kraju zadržani na trežnjenju u policiji. Ispostavilo se da je devojka, od svega 19 godina, imala skoro dva promila alkohola u krvi.

- Jedne večeri smo, u rutinskoj proveri, zaustavili vozilo u kome su se nalazili muškarac i žena. Dok je vozač bez problema sarađivao, mirno čekajući da proverimo njegove podatke, ona je histerisala, vikala da im narušavamo ljudska prava, maltretiramo… Čoveku je bilo vidno neprijatno, te se našalio da je, uz ovakvu ženu, on već dovoljno kažnjen – zaključuje naš sagovornik.

izvor: 24sata

Pogledajte još