Stiže novo nevreme u Srbiju!

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod i sutra se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, gradom i pojačanim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 18, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Sutra 6. avgusta u većini mesta očekuje se od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, a u zapadnim i centralnim krajevima lokalno od 60 do 80 litara po kvadratnom metru za 24 sata ponegde sa pojavom grada.

U četvrtak 7. avgusta u većini mesta očekuje se od 20 do 40 litara po kvadratnom metru.

Prema izgledima vremena za sedam dana do 13. avgusta, do petka će biti umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, još u cetvrtak sa lokalno obilnijim padavinama.

Temperatura će biti oko ili malo ispod prosečnih vrednosti.

Od subote biće pretežno sunčano vreme, uz porast temperature.

I u Beogradu će sutra preovlađivati oblačno i malo svežije vreme povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Na širem području grada moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim vetrom i pojavom grada.

Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 18, a najviša dnevna oko 23 stepena.

"Putevi Srbije" upozorili su sve učesnike u saobraćaju da je potreban oprez u vožnji.

Iz ovog javnog preduzeća podsećaju vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.

Republički hidrometeorološki zavod je i za sutra i prekosutra prognozirao u većini mesta u Srbiji pojavu vremenskih nepogoda sa padavinama.

U centralnim i zapadnim krajevima zemlje padavine će biti posebno obilne i sa mogućom pojavom grada, navedeno je u saopštenju.

Izvor: B92

Pogledajte još