Likvidacija u Peruu: Srbin otet, ubijen pa sahranjen s beskućnicima

Istragom je utvrđeno da je njegovo telo 25. maja izbačeno iz kamiona u sirotinjsku četvrt, u okrugu San Martin de Pores i da je sahranjen sa beskućnicima kao neidentifikovana osoba. Naknadno je utvrđeno da je u pitanju Mitić i da je najverovatnije ubijen drugog dana od otmice.

Beživotno telo Mitića je, kako je saopštila peruanska policija, pronađeno još 25 dana posle otmice, ali je tek pre nekoliko dana utvrđen tačan identitet. Telo je pronađeno sa ranom na čelu nastaloj hicem iz vatrenog oružja.

Prema pretpostavkama policije, motiv otmice i ubistva su najverovatnije poslovi sa drogom, odnosno osveta narko-bande koja se bavi međunarodnom trgovinom drogom.

Marka je poslednji put 15. aprila videla njegova devojka Lilijana Maćaka, kada je iz njihovog stana otišao da se, navodno, sastane sa jednim prijateljem. Od tog dana, policija je za njim bezuspešno tragala skoro mesec dana.

Nekoliko nedelja kasnije, otmičari su Mitićevoj porodici poslali sliku na kojoj se vidi njegovo lice modro od batina i cev pištolja prislonjena uz potiljak. Pretpostavlja se da je fotografija napravljena u kući u kojoj je Marko bio zatočen.

Banda je potom kontaktirala Markovog brata, umetnika iz Srbije Ivana Mitića, tražeći od njega milion dolara otkupa. On im je objasnio da nema toliki novac, posle čega se o otetom mladiću ništa nije znalo sve do prošle nedelje, kad je njegov leš prepoznat na osnovu slika iz mrtvačnice u Limi.

"Zvali su me na mobilni i rekli da odmah krenem u Holandiju. U suprotnom, zapretili su mi da će ubiti Marka. Otišao sam, ali su oni tražili milion dolara. Rekao sam im da novac nemam, pa su poručili da ga što pre pronađem", rekao je Ivan policiji u Peruu.

Otmičari su Ivana ponovo zvali telefonom, čak su mu dozvolili da se nakratko čuje sa bratom: "Pomozi mi, otet sam", bilo je sve što je Marko rekao bratu.

Peruanska policija je saopštila da je nekoliko meseci pre ubistva, Mitić koristio lažno ime Antonio Alegria. Pod ovim pseudonimom on je ranije uhapšen zbog trgovine drogom, zbog čega je bio u zatvoru Luriganćo. Policijski izvori navode da je po izlasku na slobodu, Marko ponovo promenio ime, odnosno počeo da koristi svoje.

Izvor: Blic

Pogledajte još