Prva televizija za ateiste (VIDEO)

Ateistička organizacija iz Amerike je okupila producente i prošle nedelje su pokrenuli novu televizijsku mrežu Atheist TV.

Oni tvrde da će njihov pristup promeniti dosadašnji koncept televizijskih sadržaja i da će doneti novosti u skladu s potrebama nešto zahtevnijih gledalaca.

Direktorka ove televizije Liz Bronstin, bivša producentkinja emisije "Whale Wars" koja se emitovala na Discovery Channel-u, smatra da je ovo pravo vreme da na televizijsku scenu stupi mreža poput ove.

"Trećina pripadnika nove generacije ne veruje u religiju, tako da verujem da će Atheist TV imati velike predispozicije da postane jedan od velikih medijskih igrača na svetskom nivou, posebno zbog toga što ispunjavaju jedan veliki prazan prostor u TV sadržajima"
,istakla je ona.

Pouplarni sadržaji televizija ne zadovoljavaju potrebe ljudi koji nisu religiozni. Upravo u tome producenti vide najznačajniji faktor koji će ostvariti popularnost ove televizije, a prednost je i u slobodi izražavanja jer ne moraju da podilaze religioznim cenzurama i da brinu da li će u svojim pričama uvrediti neku religijsku grupu.

Partneri mreže su fondacija "Ričard Dokins”, Zajednica ateista Ostina, Američki ateisti, "Reason Rally" kao i bronji stend ap komičari.

Svi čitatelji koji se ne nalaze u Americi i ne mogu preko TV ekrana da prate program ove televizije, mogu je gledati na internet stranici atheists.org.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još