OTAC UBICE IZ NIŠKOG ZATVORA: Kako da kažem unuci da joj je otac ubio majku!

" Moj sin Ivan je bio bahat i surov prema svima. Prvo je nas izbacio iz kuće da godinu i po budemo podstanari, a suprugu Bojanu je često maltretirao, kinjio i tukao. Ne znam zašto mu je u petak otišla u posetu kad joj je ranije pretio. Bolje da sam ja njega zadavio zbog sveg zla koje je naneo porodici, bar bi Bojana danas bila živa”, rekao je za Kurir, Ljuba Milovanović, otac Ivana Milovanovića (35), koji je u ljubavnoj sobi KPZ u Nišu golim rukama zadavio bivšu suprugu Bojanu Bačević (27)! Ljuba dodaje da je ogorčen na sina i da zbog njega pije hrpu lekova!

" Poludeo je već u osnovnoj školi, počeo je da se drogira i oteo se kontroli. Maltretirao nas je sve, tražio je da mu prepišem kuću. Na kraju sam pobegao da sačuvam živu glavu od njega. Kad sam se vratio, sačekao me je dug za struju od 1,2 miliona dinara, koji još otplaćujem. Jedina mi je uteha to njegovo dete, pa sam i snaju primio u kuću dok je on u zatvoru. Znao sam da Bojana obilazi Ivana, to je bila njena stvar, ja nikad nisam hteo da odem da ga vidim. Najgore mi tek predstoji, kako da kažem unuci da joj je otac ubio majku".

Bobana, sestra bliznakinja ubijene Bojane, slomljena od bola, rekla je da je Ivan i ranije pretio njenoj sestri, ali te pretnje nije shvatala ozbiljno.

" Bojana mi se poverila da pokušava da izvadi pasoš jer hoće da ode u Nemačku, da sredi život, pa da tamo odvede i dete. On je to znao i odavno je planirao da je ubije. Znam da sam jednom srela Bojanu s detetom i mala mi je kazala: „Tetka, tata me je zvao telefonom i kazao da će da mi ubije mamu“. Bojana se na to samo nasmejala, nije pretnju shvatila ozbiljno".

Ona dodaje da je Bojana jako volela Ivana.

" Na naš pritisak se razvela, ali je zbog deteta ostala u kući kod svekra Ljube, pošto je Ivan stalno bio u zatvoru. Ivan je bio zgodan i slatkorečiv, ali surov i zao prema Bojani. Jednom je Bojanu tako istukao da sam htela da ga ubijem, ali mi ona nije dozvolila. Stalno joj je pretio i maltretirao i govorio da ga vara" - rekla je Bobana.

TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM

Bojana i Bobana su se s roditeljima, sestrom i još dva brata doselile u Niš iz Kosova Polja, a Bojanino ubistvo jedno je u nizu tragedija koja je zadesila njihovu porodicu.

" Umrla mi je najpre majka, pa otac, onda sestra, pa brat i sada je Bojana ubijena... Pa ko to može da izdrži" - kaže Bobana.

UBIO SAM JE, ALI NEMA VEZE

Dan posle zločina Milovanović nije pokazivao ni trunku kajanja, saznaje Kurir.

" Želeo sam da mi Bojana dođe u posetu, pisao sam joj preko njene sestre Bobane. Kad smo se videli u petak, susret je bio srdačan. Vodili smo ljubav, a posle toga je ona počela da mi priča o odlasku u inostranstvo. Sumnjivo mi je bilo društvo s kojim je želela da ode. Bio sam ljubomoran, a najviše me je pogodilo što je htela da odvede i našu osmogodišnju ćerkicu! Nešto mi je puklo u glavi i počeo sam da je stežem sve dok nije izdahnula. Posle sam je pokrio čaršavom i seo pored nje da razmislim. Odmah sam shvatio da mi to nije trebalo, ali nema veze" - ispričao je Ivan posle zločina.

(old_image)

Izvor: Kurir

Pogledajte još