TRAGIČAN ISHOD U KIKINDI! Radnik preminuo od posledica opekotina

Sezonski radnik Dragan Rofa ( 29) koji je u firmi "Prima produkt" u Kikindi teško povređen u noći između 18. i 19. avgusta, u trećoj smeni oko tri sata ujutro, preminuo je juče u Kliničkom centru u Novom Sadu od posledica opekotina koje je zadobio kada se na njega prolila vrela voda iz fabričkog uređaja.

On je u Urgentni centar Kliničkog centra u Novom Sadu prebačen iste noći kada se u fabričkom pogonu na njega prolila voda čija je temperatura oko 120 stepeni.

Radnik je tada zadobio opekotine na oko 60 odsto povšine kože, a nesreća se dogodila kada je radio na uređaju za sterilizaciju konzervi za pakovanje graška.

Radnik je podlegao zbog teških povreda koje je zadobio od dubokih opekotina koje su zahvatile veliku površinu tela. Lekari su svih proteklih dana borili za njegov život, ali je njegovo stanje od prvog dana bilo teško i neizvesno i nažalost lečenje nije uspelo”, potvrdila je Jelena Jurišin, PR Kliničkog centra Vojvodine.

Mada sve okolnosti ove nesreće još uvek nisu poznate, jer nadležni isnpektori nisu uspeli da uzmu izjavu od radnika, iz Inspekcije rada je saopšteno da povređeni sezonac, kao ni njegovi neposredni rukovodioci nisu poštovali propisane procedure za proizvodni proces.

Inspekcija je, takođe, saopštila da je radnik prošao obuku za radno mesto na kojem je radio.

Rofa je u "Prima produktu" radio preko Omladinske zadruge "Metalac", a fabrika je saopštila da je angažovan na privremenim i povremenim poslovima, da je kod njih radio i prošle godine, da poznaje poslove u fabrici kao i da je prošao potrebnu obuku.

Izvor: Blic

Pogledajte još