Predato u ruke MUP-u: Sumnjivi slučajevi i poslovanja na razmatranju!

On je dodao da postoje problemi i u renoviranju kliničkih centara gde je "toliko novca potrošeno, a oni još uvek nisu u potpunosti renovirani i rekonstruisani".

Lončar je najavio a bi Klinički centar u Nišu za sedam-osam meseci trebalo da bude gotov, kao i da bi za novosadski KC uskoro trebalo da se raspiše tender, piše B92.

"Pored sedam postojećih rešenja za kragujevački KC, morali smo da se vratimo na početak i napravimo novo rešenje. Njegovo renoviranje će trajati nešto duže. Ti centri moraju da se osposobe zbog pacijenata, iako je istraga o onome što je dosad učinjeno u toku", rekao je ministar.

Govoreći o "slučaju Ognjanović", Lončar je naveo da ministarstvo ineresuje po čijem nalogu, odnosno ko je dao dozvolu da se napravi tajni ugovor izmedju Ognjanovića i Instituta za zaštitu majke i deteta i dodao da će za desetak dana i policija i Ministarstvo zdravlja izaći sa rezultataim istrage.

Kad je reč o Torlaku, ministar je istakao da ima zainteresovanih za njegovu kupovinu, ali da to nisu adekvatne, ozbiljne ponude.

"Takodje, mišljenja smo da Torlak treba da dobije strateškog partnera i da uz malo finansijske pomoći i bolju organizaciju može ponovo da postane jaka i ozbiljna kompanija. Dakle, ideja je da dobije strateškog partnera, a da većinski udeo u kompaniji zadrži država Srbija. Nisu tačne priče da se Torlak uništava da bi ga neko kupio"
, rekao je Lončar.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.