Nesreća u Jagodini: Mladić doživeo strujni udar na železničkoj stanici

Teško povređeni mladić prebačen je u bolnicu u Jagodini, odakle je zbog velikih i teških opekotina hitno prevezen za Beograd. Nesreća se dogodila oko 6 i 40, navedeno je u saopštenju Železnica Srbije.
Iz ovog javnog preduzeća ističu da zbog velikog napona struje od 25.000 volti koji prolazi kroz kontaktnu mrežu, nije neophodno da se ona dodirne pa da se doživi strujni udar, već je dovoljno samo da se uđe u strujno kolo, koje može biti i do dva metra udaljeno od same kontaktne mreže.
U Čačku, na železničkoj pruzi, tijendžera je udarila struja dok je pokušavao da napravi selfi.

Povređenog madića uočio je radnik pružne deonice Jagodina ispod gariranog vagona, u produžetku drugog staničnog koloseka koji je stalno pod naponom i pružio mu prvu pomoć, a zatim pozvao Policijsku upravu i Hitnu pomoć.
Napon u kontaktnoj mreži odmah je isključen. Stanična komisija za isleđenje vanrednih događaja izašla je odmah na lice mesta i konstatovala da je mladić bio izložen strujnom udaru zbog približavanja voznom vodu kontaktne mreže, koji je pod naponom od 25 hiljada volti.

Pretpostavlja se da se mladić popeo na neki od vagona koji su garirani na drugom staničnom koloseku i da se tada našao u strujnom kolu železničke kontaktne mreže.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još