Kako srpske sudije nije sramota? Ubio troje, dobio 8 godina zatvora!

Kragujevački Apelacioni sud potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, na osnovu koje je Miloš S. (22) iz Smoljinca osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora i oduzimanjem vozačke dozvole na tri godine, nakon što je izazvao saobraćajni udes u kome su poginuli Petar Cvejić (20), Nenad Obradović (48), koji su poginuli na licu mesta, i Vlada Jović (21) koji je podlegao povredama kasnije, u beogradskom Urgentnom centru.

Na visinu izrečene kazne žalbu su uložili i viši javni tužilac, ali i optuženi, međutim Apelacioni sud je potvrdio presudu.

Pokajao se

Tokom sudskog postupka, optuženi Miloš S. izrazio je kajanje zbog zločina koji je počinio. Izjavio je saučešće porodicama nastradalih i obavezao se na plaćanje odštete.

- Do nesreće je došlo 27. avgusta 2012. u zoru, oko 3.30, nakon što su trojica Požarevljana izašla iz noćnog kluba „Džipsi najt“. Dok su se kretali desnom stranom puta, idući ka Požarevcu, na njih je naleteo Miloš svojim automobilom. Usled teških povreda, na licu mesta stradali su Cvejić i Obradović, dok je Jović prebačen za Beograd, gde je preminuo posle 26 dana - navedeno je u optužnici.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Jezdimira Vasiljevića, poznatijeg pod nadimkom Gazda Jezda, čija je "Jugoskandik" banka oštetila građane za 29 miliona evra.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač imao 0,96 promila alkohola u krvi i da je vozio od 40 do 60 kilometara iznad dozvoljene brzine, koja je bila ograničena na 80 kilometara na sat. Nakon hapšenja i određenja pritvora, on je optužen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, za koje je zakonom zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Istu presudu kao i Miloš S. - osam godina zatvora - dobio je i vozač BMW-a Predrag Bojanić, koji je automobilom usmrtio četvoro ljudi.

Izvor: Blic

Pogledajte još